Την πρώτη συνάντηση γνωριμίας με την πρόεδρο και μέλη του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών είχε, το μεσημέρι της Πέμπτης 31 Ιανουαρίου 2019, το ΔΣ του Ελληνικού Συνδέσμου Συντακτών Αυτοκινήτου-Μοτοσυκλέτας.

Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, χαιρέτησε την επαναλειτουργία του ιστορικού συνδέσμου, τονίζοντας ότι προσβλέπει στη συνεργασία με τον ΕΣΣΑΜ στον εργασιακό και επαγγελματικό τομέα αλλά και προκειμένου να αποτυπωθεί στην κοινή γνώμη η ανάγκη εκπαίδευσης, ιδιαιτέρως των νέων, στην κυκλοφοριακή αγωγή, μέσω ενημερωτικών εκδηλώσεων και άλλων δραστηριοτήτων.

Ο πρόεδρος του ΕΣΣΑΜ, Νίκος Τσάδαρης, υπογράμμισε ότι ο Σύνδεσμος θα βρίσκεται δίπλα στους δημοσιογράφους του χώρου, συνδράμοντας -όποτε χρειασθεί- την Ένωση στο έργο της.

Παράλληλα, θα αναδεικνύει με κάθε ευκαιρία και τον κοινωνικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι δημοσιογράφοι αυτοκινήτου-μοτοσυκλέτας, με χρήσιμες παρεμβάσεις για ασφαλείς μετακινήσεις και την οδική ασφάλεια, εν γένει στην οποία δίνει προτεραιότητα.

Είναι εμφανές, άλλωστε, το κενό που υπάρχει στον τόπο μας αναφορικά με την εμπέδωση των κανόνων που πρέπει να ακολουθούνται για την προστασία πεζών και οδηγών στους δρόμους.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, Νανά Νταουντάκη, Δημήτρης Τσαλαπάτης και Σπύρος Κουντούρης τα οποία παρευρίσκονταν στην συνάντηση, αντάλλαξαν απόψεις με τους συναδέλφους που απαρτίζουν το ΔΣ του ΕΣΣΑΜ, για διάφορα θέματα γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του αυτοκινήτου, της μοτοσυκλέτας και του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Υπήρξε ταύτιση σε ζητήματα αρχών και καταστατικού ως προς τη θεσμική λειτουργία του ΕΣΣΑΜ, με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωσή του, ούτως ώστε να αποτελεί, πάντοτε, έναν υγιή οργανισμό με παρελθόν, παρόν και μέλλον, τιμώντας όλους ανεξαιρέτως τους συντάκτες του συγκεκριμένου κλάδου, με απόλυτο σεβασμό στην τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της έντιμης, σφαιρικής ενημέρωσης του κοινού.