Στο πλατό της εκπομπής «Πρωινό» βρέθηκε καλεσμένος ο Ρένος Χαραλαμπίδης το μεσημέρι της Τρίτης (10/05) και η συζήτηση με τους Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα έφτασε στο ελληνικό metoo αλλά και τους προφυλακισμένους συναδέλφους του, Πέτρο Φιλιππίδη και Δημήτρη Λιγνάδη. Τότε, ο ηθοποιός θέλησε να τονίσει κάτι συγκεκριμένο.

«Δεν είναι σωστό δύο άνθρωποι που είναι πεσμένοι κάτω να τους κρίνουμε σε σχέση με το ηθικό δικαστικό κομμάτι. Αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Όμως, είναι δύο προσωπικότητες που καλλιτεχνικά αποθεώθηκαν. Εγώ κρίνω αυτό, όχι όλο το άλλο. Πάντα ήταν περιπτώσεις ανθρώπων που αυτοανακηρύχθηκαν σε βασιλιάδες. Δηλαδή, πώς μπορεί κάποιος να λέει για τον εαυτό του “είμαι ο καλύτερος ηθοποιός της Ελλάδας”; Ας τσεκάρουμε, λοιπόν, γιατί είσαι ο μεγαλύτερος ηθοποιός της Ελλάδας; Τις διαχρονικές σου επιτυχίες, τις καλλιτεχνικές σου επιτυχίες και τις εισπρακτικές σου», είπε αρχικά ο Ρένος Χαραλαμπίδης.

«Όταν λέει κάποιος είμαι ο μεγαλύτερος ηθοποιός, σημαίνει ότι έχεις κάνει 7 σίριαλ διαχρονικά -γιατί αν σκεφτούμε δουλειές των ανθρώπων αυτών η διαχρόνικότητά τους είναι πάρα πολύ μικρή. Άλλο κάνω φέτος ένα σίριαλ και σκίζει και σε δύο χρόνια δεν το ξέρει κανένας. Και πώς φαίνεται η διαχρονικότητα; Από τις επαναλήψεις. Όταν βγαίνει κάποιος στο επάγγελμα και λέει “Είμαι ο μεγαλύτερος ηθοποιός της Ελλάδας” και το λέει μόνος του, καταρχήν εισπράττει την ειρωνεία των συναδέλφων. Εγώ σπάω πλάκα» σχολίασε στην συνέχεια ο ηθοποιός.

«Ελευθερία λόγου είναι ότι λέω ό,τι θέλω για τον εαυτό μου, ότι μπορώ να λέω κάτι για τον εαυτό που δεν σε βλάπτει. Ότι αναγκάζω τους συναδέλφους να συμφωνήσουν με ό,τι λέω, αυτό είναι κάτι άλλο. Αυτός είναι ένας εκβιασμός στον χώρο του επαγγέλματος, είναι μια ηθική παρενόχληση στον επαγγελματικό χώρο», τόνισε ο Ρένος Χαραλαμπίδης.