Στα σπίτια του γνωστού ράπερ Σον «Ντίντι» Κομπς, ο οποίος είναι γνωστός και ως Παφ Ντάντι, «μπούκαρε» το FBI. Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι πράκτορες πραγματοποίησαν έφοδο σε ακίνητα στο Λος Άντζελες, το Μαϊάμι και τη Νέα Υόρκη, τα οποία, όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης, συνδέονται με τον ράπερ Σον «Ντίντι» Κομπς.

Το NBC News και οι τοπικοί σταθμοί στο Λος Άντζελες και το Μαϊάμι ανέφεραν για πρώτη φορά την έρευνα στα ακίνητα του Κομπς τη Δευτέρα. Οι πράκτορες της Ομοσπονδιακής Εσωτερικής Ασφάλειας και άλλες αρχές επιβολής του νόμου διεξήγαγαν έρευνες στα ακίνητα στο πλαίσιο έρευνας για σεξουαλική επίθεση, όπως είπαν δύο αξιωματούχοι στο Associated Press. Ο Σον «Ντίντι» Κομπς κατέθεσε υπεράσπιση κατά της κατηγορίας για βιασμό. Δεν είναι σαφές εάν ο Κομπς ήταν ο στόχος της έρευνας. Οι αξιωματούχοι δεν είχαν εξουσιοδότηση να συζητήσουν δημόσια λεπτομέρειες της έρευνας και μίλησαν στο AP υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο ακριβής λόγος των επιδρομών παρέμεινε ασαφής. «Νωρίτερα σήμερα, οι Έρευνες Εσωτερικής Ασφάλειας (HSI) της Νέας Υόρκης εκτέλεσαν ενέργειες επιβολής του νόμου ως μέρος μιας συνεχιζόμενης έρευνας, με τη βοήθεια της HSI Λος Άντζελες, της HSI Μαϊάμι και των τοπικών εταίρων επιβολής του νόμου», ανέφερε η Εσωτερική Ασφάλεια Έρευνας απαντώντας στις δηλώσεις του «Guardian» σε ερωτήσεις σχετικά με τις αναφερόμενες επιδρομές. Το τμήμα δεν διευκρίνισε τον στόχο της έρευνας.

Ο ράπερ αντιμετωπίζει πολλές αγωγές για φερόμενη σεξουαλική επίθεση και σεξουαλική διακίνηση. Πέρυσι, διευθέτησε μια αγωγή από την πρώην κοπέλα του, την τραγουδίστρια R&B Cassie, η οποία τον κατηγόρησε ότι την κακοποιούσε σωματικά και σεξουαλικά για χρόνια. Μια άλλη από τους κατηγόρους ισχυρίζεται ότι ο Κομπς, μαζί με άλλους δύο άνδρες, τη βίασαν πριν από δύο δεκαετίες, όταν ήταν 17 ετών. Ο παραγωγός Rodney Jones κατηγόρησε, επίσης τον Κομπς, ότι του επιτέθηκε και τον ανάγκασε να προσλάβει εργαζόμενες του σεξ και να προβεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους.

Ο Κομπς αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Απαντώντας στους ισχυρισμούς ότι βίασε μια 17χρονη, οι δικηγόροι του κατέθεσαν έγγραφα που ζητούν την απόρριψη της αγωγής και δήλωσαν ότι «ουδέποτε συμμετείχε, δεν ήταν μάρτυρας, γνώριζε ή γνωρίζει επί του παρόντος οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά, σεξουαλική ή άλλη, που σχετίζεται με τον ενάγοντα σε οποιαδήποτε περίσταση». Το NBC ανέφερε ότι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι στο Μανχάταν έχουν πάρει συνεντεύξεις από ανθρώπους και έχουν προγραμματίσει να πάρουν συνεντεύξεις από πηγές που σχετίζονται με καταγγελίες για σεξουαλική διακίνηση, σεξουαλική επίθεση και διανομή παράνομων ναρκωτικών και πυροβόλων όπλων. Ένας εκπρόσωπος του γραφείου του εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Μανχάταν αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ένας από τους δικηγόρους του Κομπς δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο από τον «Guardian».

Βίντεο από το KABC, έναν τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ειδήσεων, έδειξε ένοπλους αξιωματικούς να εισέρχονται σε ένα ακίνητο στην περιοχή Holmby Hills του Λος Άντζελες, το οποίο η KABC είπε ότι συνδέεται με την εταιρεία Bad Boy Entertainment του Κομπς. Ο ράπερ είναι από τους πιο σημαντικούς παραγωγούς hip-hop των τελευταίων τριών δεκαετιών. Παλαιότερα γνωστός ως Παφ Ντάντι, έχτισε μια από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες του hip-hop, ανοίγοντας ένα μονοπάτι με πολλές οντότητες που συνδέονται με το διάσημο όνομά του. Είναι ο ιδρυτής της Bad Boy Records και τρεις φορές νικητής Grammy, ο οποίος έχει συνεργαστεί με πολλούς κορυφαίους καλλιτέχνες όπως οι Notorious BIG, Mary J Blige, Usher, Lil Kim, Faith Evans και 112.