Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η είδηση της νευρολογικής φύσεως πάθησης που πάσχει ο αστέρας της ποπ, Τζάστιν Μπίμπερ και εξαιτίας της οποίας ανέβαλε την παγκόσμια περιοδεία του.

Ο Μπίμπερ γνωστοποίησε μέσω βίντεο στο Instagram ότι πάσχει από το σύνδρομο Ramsay Hunt, σοκάροντας τους θαυμαστές του.

Όπως ο ίδιος είπε το πρόσωπό του έχει πλέον παραλύσει, ενώ εξαιτίας του προβλήματος που αντιμετωπίζει, αναγκάστηκε πριν από μερικές ημέρες να ακυρώσει τις ημερομηνίες της παγκόσμιας περιοδείας του.

Τι είναι το σύνδρομο Ramsay Hunt

Το σύνδρομο Ramsay Hunt είναι μία από τις καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσει ο ιός της ανεμοβλογιάς- έρπη ζωστήρα (VZV). Αυτός ο ιός ανήκει στην οικογένεια του ιού του έρπητα.

Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Annals of Internal Medicineτο σύνδρομο Ramsay Hunt προκαλεί παράλυση του νεύρου του προσώπου. Επιπλέον, προκαλεί συνήθως επώδυνο έρπητα ζωστήρα ακόμη και μέσα στο στόμα.

Είναι η δεύτερη πιο συχνή αιτία παράλυσης των περιφερικών νεύρων του προσώπου. Στην πραγματικότητα, αντιπροσωπεύει το 7% όλων των περιπτώσεων. Αυτό συμβαίνει επειδή ο ιός της ανεμοβλογιάς-έρπη ζωστήρα είναι πολύ συχνός στον γενικό πληθυσμό.

Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό SEMERGEN Family Medicine  δηλώνει ότι μπορεί να εκδηλωθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Γι ‘αυτό οι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα το ταξινομούν συνήθως σε τέσσερα στάδια, με βάση τη σοβαρότητά του. Η πλήρης μορφή, ή μάλλον η πρώτη που περιέγραψαν οι ειδικοί, προκαλεί τα εξής:

  • Κόπωση και πόνος.
  • Δερματικό εξάνθημα και προβλήματα ακοής.
  • Αλλαγές στην αντίληψη της γεύσης ή απώλεια γεύσης.
  • Περιφερική παράλυση του προσώπου.