Νέα επιστημονικά στοιχεία έρχονται να δώσουν καινούρια δεδομένα στο θέμα του υψηλού σακχάρου και του διαβήτη τύπου ΙΙ. Ερευνητές του πανεπιστημίου της Αδελαΐδας βρήκαν ότι στο έντερό μας βρίσκονται συγκεκριμένοι υποδοχείς, οι λεγόμενοι υποδοχείς ανίχνευσης γλυκιάς γεύσης (sweet taste receptors), οι οποίοι παίζουν σημαντικότατο ρόλο, καθώς βοηθούν τον οργανισμό και ειδικότερα το έντερό μας, να ανιχνεύσει την παρουσία γλυκόζης και να την απορροφήσει πιο αργά και πιο σωστά.

Με βάση τη συγκεκριμένη μελέτη βρέθηκε ότι σε υγιείς ανθρώπους οι υποδοχείς αυτοί, τριάντα λεπτά μετά την επαφή τους με τη γλυκόζη, στέλνουν μηνύματα που ενεργοποιούν μηχανισμούς, οι οποίοι με τη σειρά τους βοηθούν το σώμα να απορροφήσει πιο αποτελεσματικά και πιο αργά τη γλυκόζη.

Αντίθετα, σε διαβητικούς ασθενείς διαταραχές στους εν λόγω υποδοχείς προκαλούν πιο γρήγορη και σε μεγαλύτερες ποσότητες απορρόφηση της γλυκόζης, που πιθανό να σχετίζεται με αυτό που ονομάζουμε μεταγευματική υπεργλυκαιμία.

Πηγή: neadiatrofis.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.