Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι για να είναι υγιείς πρέπει να βλέπουν τους φίλους τους 2 φορές τη βδομάδα.

Τώρα οι άνδρες μπορείτε να βγαίνετε με τους φίλους σας, έχοντας τις ευλογίες των επιστημόνων. Όπως υποστηρίζει ο καθηγητής ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Robin Dunbar, το να βρίσκεστε με τους φίλους σας και να κάνετε πράγματα, όπως το να πίνετε μια μπίρα ή να παίζετε ποδόσφαιρο, βελτιώνει την υγεία σας και το αίσθημα ευημερίας. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι οι άνδρες, που διατηρούν τις κοινωνικές τους επαφές είναι πιο υγιείς, αναρρώνουν γρηγορότερα και είναι πιο γενναιόδωροι.

Αν και το ισχυρό φύλο περνά το 1/5 της ημέρας του, επικοινωνώντας με τους φίλους του μέσω social media, μηνυμάτων και τηλεφώνου, ωστόσο, η επαφή πρόσωπο με πρόσωπο είναι αυτή που προσφέρει τα παραπάνω οφέλη. Δυστυχώς, όμως, οι άνδρες αφιερώνουν λιγότερο από το μισό «κοινωνικό» τους χρόνο στους στενούς τους φίλους (συνήθως είναι τέσσερις με πέντε), ενώ μόνο 2 στους 5 άνδρες φαίνεται να καταφέρουν να συναντούν τους φίλους τους μία φορά την εβδομάδα.

Όμως, εμπειρικές μελέτες δείχνουν ότι το γέλιο είναι λιγότερο πιθανό να συμβεί αν ο κοινωνικός κύκλος περιλαμβάνει περισσότερα από πέντε άτομα και κατά συνέπεια μειώνονται οι πιθανότητες έκκρισης ενδορφινών, των λεγόμενων ορμονών της ευτυχίας, περιορίζοντας έτσι την ευεργετική δράση της παρέας.

Τέλος, η φιλανθρωπική οργάνωση για την ψυχική υγεία Mind προειδοποιεί ότι οι άνδρες κινδυνεύουν από κατάθλιψη, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων, της εργασιακής ανασφάλειας και των πολλών ωρών εργασίας, αλλά ο χρόνος που περνούν με τους φίλους τους μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Πηγή: vita.gr