Επανάληψη φοίτησης νηπίων στο νηπιαγωγείο

Τι προβλέπει η νομοθεσία


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
10:13
20/07/2015
Επανάληψη φοίτησης νηπίων στο νηπιαγωγείο
loading

Αν και οι περισσότεροι μαθητές μετά το νηπιαγωγείο συνεχίζουν στην πρώτη τάξη του δημοτικού υπάρχουν περιπτώσεις όπου ένα νήπιο μπορεί να επαναλάβει τη φοίτηση στο  νηπιαγωγείο.

Το παραπάνω προβλέπεται από το άρθρο 7. Παρ.7, του ΠΔ 200/98 σύμφωνα με το οποίο η επανάληψη φοίτησης προβλέπεται σε τρεις περιπτώσεις:

1. Για λόγους υγείας που πιστοποιούνται με βεβαίωση ιατροπαιδαγωγικής υπηρεσίας ή κρατικού θεραπευτηρίου ότι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την Α ́ τάξη του Δημοτικού Σχολείου.

2. Περιπτώσεις που διαπιστώνεται από τη Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής ότι το νήπιο παρουσιάζει σοβαρές δυσκολίες για να παρακολουθήσει τα μαθήματα της Α ́ τάξης του Δημοτικού Σχολείου.

3. Για οικογενειακούς λόγους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΠΔ 200/98 άρθρο 7, παρ.14 ορίζει ότι τα νήπια μπορούν να καθυστερήσουν για μια χρονιά την εγγραφή τους όταν παρουσιάζουν σοβαρές αδυναμίες  να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα της  Α ́ τάξης, όπως αυτό διαπιστώνεται από τη Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής ή ύστερα από βεβαίωση ιατροπαιδαγωγικής υπηρεσίας και εφόσον οι γονείς το επιθυμούν.

Για το σχολικό έτος 2015-2016 στις πιο πάνω περιπτώσεις ανήκουν μαθητές/τριες που έχουν γεννηθεί από 1/1/2009 - 31/12/2009.

Για την επανάληψη φοίτησης, όπως αναφερόταν σε παλιότερα έγγραφα αρμόδιων υπηρεσιών, απαιτείται η  συγκατάθεση των γονέων, η οποία θα πρέπει – σαφώς – να είναι έγγραφη. Η επανάληψη φοίτησης αφορά ένα και μόνο έτος, ενώ θα πρέπει να διασφαλίζεται το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων των νηπίων.

 Καλόγηρος Βασίλειος

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει