Από μέρα σε μέρα αλλά χωρίς καμία χρονική δέσμευση για το πότε θα γίνουν οι νέες προσλήψεις ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης απαντά γενικά και αόριστα για τις νέες συμβάσεις γιατρών στο ΙΚΑ Βόλου.

Σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Μαγνησίας του ΛΑΟΣ Παύλος Μαρκάκης ο κ. Κουτρουμάνης διαβεβαιώνει μεν ότι το υπουργείο έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να γίνουν νέες συμβάσεις μίσθωσης έργου, αλλά δεν αποσαφηνίζει χρονικά πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, όπως δημοσιεύει ο Ταχυδρόμος.

Στο Ίδρυμα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου, με ακτινολόγους και μικροβιολόγους πανελλαδικά, καθώς και με ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων για την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών των Μονάδων Υγείας, που υπάγονται στη Διοικητική Περιφέρεια Κρήτης.

Σύντομα -συνεχίζει ο κ. Κουτρουμάνης- θα προκηρυχθούν θέσεις και για το Νομό Μαγνησίας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε ιατρούς στην περιοχή. Όσον αφορά στην πρόσληψη περισσότερων οικογενειακών ιατρών, σας γνωρίζουμε ότι οι συμβάσεις θα γίνουν ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.

Τέλος, ο αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας υπογραμμίζει ότι έχει «ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης αιτήσεων για την επιλογή μόνιμου ιατρικού προσωπικού μετά την προκήρυξη 1/2009 για την πλήρωση 1.860 θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού για όλη τη χώρα. Για το Νομό Μαγνησίας προκηρύχθηκαν 31 θέσεις μόνιμων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων».