Έφτασε η περίοδος που θέλετε να ξεφύγετε από τη μεγαλούπολη και αναζητάτε κοντινές επιλογές για να δροσιστείτε και να απολαύσετε τις βουτιές σας πριν φύγετε για διακοπές. Αφού κάναμε τη δική μας αναζήτηση βρήκαμε 8 παραλίες κοντά στην Αθήνα και σας προτείνουμε να βάλετε γρήγορα μαγιό και να τις επισκεφθείτε.

Πριν σας μιλήσουμε για τις 8 παραλίες της Αττικής που σας συστήνουμε να πάτε θα σας πούμε πως ο νόμος διαθέτει 18 ακτές που για το 2023 έχουν βραβευτεί με «Γαλάζια σημαία» αλλά και 7 επτά οι οποίες βρίσκονται από τον Πειραιά έως τη Βουλιαγμένη και έχουν κριθεί ακατάλληλες από την ομάδα επιστημόνων του Κέντρου Οικολογικών Ερευνών.

Γλυφάδα

Κατεβαίνοντας την παραλιακή θα δείτε στα δεξιά σας μία ταμπέλα που γράφει «Γλυφάδα». Εκεί θα στρίψετε δεξιά και μπροστά σας θα συναντήσετε μία µεγάλη και αµµώδης παραλία.

Ο δήµος έχει τοποθετήσει ψάθινες οµπρέλες που είναι δωρεάν για τους λουόμενους. Η παραλία είναι πολυσύχναστη και υπάρχει ναυαγοσώστης.

Περίπου 500 µετρά πιο μετά υπάρχει και μία δεύτερη παραλία πιο ήσυχη και µε λιγότερο κόσµο.

Καβούρι

Αφού περάσετε τη Βούλα θα στρίψετε δεξιά έτσι ώστε να συνεχίσετε στον παραλιακό δρόμο και θα αντικρίσετε το Μεγάλο Καβούρι και εάν καθίσετε εκεί θα είστε πρώτη μούρη στο Καβούρι.

Ο βράχος μέσα στη θάλασσα δημιουργεί μια ειδυλλιακή εικόνα και έτσι πολλοί από τους επισκέπτες δεν πηγαίνουν μόνο για μπάνιο αλλά κάθονται στην παραλία για να απολαύσουν και το ηλιοβασίλεμα. Λίγο πιο μετά υπάρχει η και μικρή παραλία Νηρηίδες που έχει απέναντί της τον Αστέρα.

Ακτή του Ήλιου

Η Ακτή του Ήλιου είναι η πιο κοντινή οργανωµένη παραλία από το κέντρο της Αθήνας.

Η γενική είσοδος τις καθηµερινές είναι 6 ευρώ τις καθημερινές και στα 8 τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Για τα παιδιά 5-12 ετών και για τους ανθρώπους άνω των 65 ετών η τιμή εισόδου είναι στα 3 ευρώ τις καθημερινές και αντίστοιχα στα 4 ευρώ για τα σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Η ξαπλώστρα κοστίσει άλλα 2 ευρώ τις καθηµερινές και 4 ευρώ τα Σαββατοκύριακα ενώ η είσοδος για τα παιδιά κάτω των 5 ετών είναι δωρεάν.

Ακτή Βουλιαγμένης

Χαρακτηρίζεται το «διαμάντι» της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Η Ακτή Βουλιαγμένης είναι φημισμένη για την «αίγλη» αλλά και για τα καθαρά νερά της. Είναι βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 8.000 λουόμενους.

Η παραλία είναι οργανωμένη και για να εισέλθετε πρέπει να πληρώσετε 10 ευρώ τις καθημερινές και 15 ευρώ τις αργίες όπως επίσης και τα Σαββατοκύριακο. Εάν όμως είστε δημότες Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης το εισιτήριο είναι στα 5 ευρώ και η είσοδος είναι ελεύθερη για τα παιδιά εώς 5 ετών και για τα ΑμεΑ άτομα.

ΚΑΠΕ Λεγρενά

Πριν φτάσετε στα Λεγρενά, στο νότιο τμήμα της Αττικής και περίπου 60 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και με κατεύθυνση προς Σούνιο θα βρείτε μία πινακίδα που γράφει «Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ». Στο συγκεκριμένο σημείο θα στρίψετε και θα ακολουθήσετε τον χωματόδρομο που θα σας οδηγήσει στην πιο φημισμένη «κρυφή» παραλία της Αττικής.

Τα νερά είναι γαλαζοπράσινα, η παραλία ανοργάνωτη και υπόσχεται να σαν κάνει να νιώσετε πως έχετε ήδη φύγει διακοπές και βρίσκεται σε κάποιο νησί του Αιγαίου.

Eden Beach

Η κοσµοπολίτικη παραλία της Αναβύσσου, µπροστά από το ξενοδοχειακό συγκρότηµα Eden Beach που βρίσκεται στο 47ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου σας περιμένει να απολαύσετε το μπάνιο σας με όλες τις ανέσεις.

Τις καθηµερινές θα βρείτε το σετ δύο ξαπλώστρες και µια οµπρέλα στα 6 ευρώ και τα Σαββατοκύριακα στα 20 ευρώ. Εάν θέλετε να είστε ακόμη πιο άνετοι µπορείτε να επιλέξετε το κρεβάτι παραλίας που κοστίζει 30 ευρώ τις καθηµερινές και 60 ευρώ το Σαββατοκύριακο.

Πανοραμική φωτογραφία της Αναβύσσου

Άγιος Νικόλαος στην Ανάβυσσο

Λίγο πριν την μεγάλη παραλία της Αναβύσσου και αφού συναντήσετε μία πινακίδα που γράφει «Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων» ερχόμενοι από την Αθήνα στρίβετε δεξιά και ακολουθείτε τη ροή του δρόμου για να κατευθυνθείτε προς την ακτή.

Θα συναντήσετε δύο κόλπους. Ο αριστερά (έτσι όπως αντικρίζετε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου απέναντί σας) είναι ανοργάνωτος και ο δεξιά ο οργανωμένος.

Η παραλία είναι αμμώδης και από τις δύο πλευρές.

Σχινιάς

Ο Σχινιάς είναι μία από τις πιο φημισμένες παραλίες της Αττικής και απέχει περίπου 50 λεπτά αυτοκίνητο από το κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για μία παραλία πολλών χιλιομέτρων που βραβεύεται συνεχώς εδώ και χρόνια με γαλάζια σημαία. Στο νότιο τμήμα της αμμώδους ακρογιαλιάς θα βρείτε τα beach bars ενώ το βόρειο κομμάτι της ακτής απευθύνεται σε όσους θέλουν να απολαύσουν πιο χαλαρές βουτιές.

Οι 18 παραλίες του νομού Αττικής με γαλάζια σημαία

Η Αττική διαθέτει 18 παραλίες που έχουν βραβευτεί με «Γαλάζια σημαία» για το 2023 και μπορούν να προσφέρουν δροσιά στους κατοίκους του λεκανοπεδίου.

Δήμος Μαραθώνος
Μπρεξίζα
Σχινιάς/Καράβι

Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος
Διασταύρωση
Λίμνη

Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας
Αυλάκι

Δήμος Λαυρεωτικής
1ο Λιμανάκι Δασκαλειό Κερατέας/Solo Pino

Δήμος Σαρωνικού
Λαγονήσι 1-Grand Beach/ Grand Resort Lagonissi
Λαγονήσι 2-Mediterraneo/Grand Resort Lagonissi
Λαγονήσι 3-Κοχύλια/ Grand Resort Lagonissi
Μαύρο Λιθάρι/EverEden Beach

Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Αστέρας Βουλιαγμένης/Astir Beach Vouliagmenis
Βάρκιζα
Βούλα Α
Βουλιαγμένη

Δήμος Γλυφάδας

Γλυφάδα
Γλυφάδα Α
Γλυφάδα Β

Δήμος Αίγινας

Αγ. Μαρίνα

Ποιες είναι οι ακατάλληλες παραλίες για κολύμπι από τον Πειραιά έως τη Βουλιαγμένη

Αφού σας δώσαμε μια μικρή γεύση για τις κοντινές στην Αθήνα παραλίες σας εφιστούμε την προσοχή γιατί υπάρχουν και επτά (από τον Πειραιά έως τη Βουλιαγμένη) οι οποίες έχουν κριθεί ακατάλληλες από την ομάδα επιστημόνων του Κέντρου Οικολογικών Ερευνών.

Για φέτος οι 7 ακατάλληλες παραλίες για μπάνιο από τον Πειραιά έως τη Βουλιαγμένη

  • Πειραιάς. Παραλία Φρεατίδα. Ακτή Θεμιστοκλέους
  • Πειραιάς. Παραλία Φρεατίδα. Στη μέση της παραλίας. Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων.
  • Πειραιάς. Παραλία Βοτσαλάκια. Ολυμπιακός όμιλος χειμερινών κολυμβητών
  • Πειραιάς. Παραλία Βοτσαλάκια. 100 μέτρα αριστερά από τον όμιλο χειμερινών κολυμβητών.
  • Παλαιό Φάληρο. Παραλία Φλοίσβου. Τέλος παραλίας
  • Δήμος Γλυφάδας. Παραλία Γλυφάδας. Ακτή Β. Οδός Μάρως και Διαδόχου Παύλου.
  • Δήμος Γλυφάδας. Παραλία Γλυφάδας. Ακτή Β. τέλος παραλίας.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις κατάλληλες και ακατάλληλες για μπάνιο παραλίες από τον Πειραιά έως τη Βουλιαγμένη.