Το καλοκαιράκι είναι εδώ και τα πρώτα δροσιστικά μακροβούτια ήδη οργανώνονται με την παρέα. Για να μην πέσετε στην «παγίδα» των πολυσύχναστων ακτών, παρακάτω ξεχωρίσαμε τέσσερις όχι και τόσο γνωστές παραλίες προς το ευρύ κοινό που αξίζει κανείς να ανακαλύψει.

Σε απόσταση αναπνοής, λοιπόν, από την Αθήνα θα βρείτε μυστικές ακρογιαλιές οι οποίες σίγουρα θα συμπεριληφθούν στις αγαπημένες σας.

ΚΑΠΕ Λεγρενά

Λίγο πριν τα Λεγρενά, στο νότιο τμήμα της Αττικής (62 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας) και με κατεύθυνση προς Σούνιο, θα συναντήσετε μία πινακίδα που γράφει «Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ». Εκεί, θα στρίψετε και θα ακολουθήσετε το χωματόδρομο που θα σας οδηγήσει στην πιο φημισμένη «κρυφή» παραλία της Αττικής. Η αμμουδιά και τα γαλαζοπράσινα νερά θα σας κάνουν να πιστέψετε πως βρίσκεστε σε κάποιο νησί του Αιγαίου.

Η ακτή δεν είναι οργανωμένη, γι’ αυτό φροντίστε να έχετε προμηθευτεί τα απολύτως απαραίτητα για μια ημέρα στην παραλία. Συνδυάστε την επίσκεψή σας με μια βόλτα στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο οποίος βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Αλθέα

Βρίσκεται μπροστά ακριβώς από τον ομώνυμο οικισμό, στο δεξί σας χέρι (ερχόμενοι από Αθήνα) μετά την μεγάλη και πάλλευκη εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, επίσης στην ομώνυμη περιοχή στην Ανατολική Αττική (περίπου 40 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας).

Για να την προσεγγίσετε θα αφήσετε το αυτοκίνητό σας στο πάρκινγκ και θα κατηφορίσετε τα σκαλάκια που θα σας οδηγήσουν στην παραλία. Πρόκειται για μικρό κολπίσκο με αμμουδερή ακτή και βοτσαλάκια μέσα στη θάλασσα. Καθόλου οργανωμένη, γι αυτό να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα.

Ηραίο

Πολύ κοντά στην Αθήνα και δίπλα, σχεδόν, στο Λουτράκι βρίσκεται ακόμη μία μυστική παραλία την οποία αξίζει να ανακαλύψετε για την μοναδική εμπειρία που προσφέρει. Πρόκειται για το Ηραίο Περαχώρας, όπου απολαμβάνετε τις βουτιές σας δίπλα ακριβώς από τον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής, ο οποίος βρίσκεται πάνω στην ακροθαλασσιά.

Ο χώρος είναι αφιερωμένος στη θεά Ήρα Ακραία και αποτελείται από δύο τμήματα, με το ένα από αυτό που βρίσκεται στο ακρωτήριό του να έχει αναγνωριστεί ως αρχαιολογικός χώρος.

 Δικαστικά Μαραθώνας

Η πρόσβαση στην παραλία των Δικαστικών στο Μαραθώνα, μετά την αμμώδη ακτή στου Σχινιά, δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη. Ωστόσο, αξίζει τον κόπο να επισκεφτείτε την ακτή (στην ουσία πρόκειται για βράχια), καθώς τα καθαρά και δροσερά, βαθιά νερά της θάλασσας θα σας ανταμείψουν και με το παραπάνω.

Θα την προσεγγίσετε, αφού διασχίσετε τον οικισμό με τις εντυπωσιακές βίλες και θα απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα ξαπλωμένοι πάνω στα βράχια. Υπάρχουν και αρκετά κρυφά σημεία για τους οπαδούς του γυμνισμού.