Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (19/7) στην Πεντέλη. Λίγα λεπτά πριν από το 112 μήνυμα εστάλη μήνυμα για αποφυγή της μετακίνησης στη λεωφόρο Μαραθώνος από κόμβο Αττικής Οδού έως το Πικέρμι.

Παράλληλα, υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Αττική Οδό από τον κόμβο Κηφισιάς έως τον κόμβο Ανθούσας στο ρεύμα προς αεροδρόμιο και από τον κόμβο Μαραθώνος έως τον κόμβο Πεντέλης στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Στο μεταξύ, η τελευταία ενημέρωση από το ΕΚΑΒ (05:45) αναφέρει πως εκκενώθηκαν Κατοικίες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αρήτη» (Πεντέλης και Τυρνάβου, Γέρακας), που φιλοξενούσαν 46 άτομα. Οι 6 μεταφέρθηκαν με φορείο, ενώ 3 άτομα με καρέκλα. Τα 3 άτομα μεταφέρθηκαν στον οίκο ευγηρίας Θάλπη (Άγιος Στέφανος) και 6 άτομα διακομίσθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό.

Έγινε επίσης εκκένωση από Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» (Πωγωνίου 2, Παλλήνη Αττικής), φιλοξενούσε 57 άτομα, ενώ έγινε διακομιδή ενός ατόμου προς το Ιπποκράτειο.

Εκκένωση έγινε και από Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εφέστια» (Εθ. Αντιστάσεως 80, Γέρακας), η οποία φιλοξενούσε 44 άτομα. Μεταφέρθηκαν 10 άτομα, οι 2 σε Ερυθρό Σταυρό, οι 2 στο Ιπποκράτειο και σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση για τα υπόλοιπα έξι.

Όσον αφορά τις διακομιδές από το ΕΚΑΒ, κατόπιν κλήσης στο 166 (μέχρι τις 05:45):

  • 3 Πυροσβέστες με αναπνευστικά και τραυματισμούς διακομίσθηκαν στο 251 ΓΝΑ,
  • 5 πολίτες διακομίσθηκαν 1 στο Γεννηματάς με ελαφρύ έγκαυμα, 3 Ερυθρό Σταυρό και 1 Σωτηρία με αναπνευστικά προβλήματα.