Ο Μάνος Δασκαλάκης στην μαραθώνια κατάθεση που είχε δώσεις στις αρχές για τον θάνατο των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, είχε αναφερθεί με λεπτομέρειες, τόσο στις ημέρες των θανάτων, όσο και στην προσωπική του ζωή με την Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο ίδιος δεν παρατήρησε κάτι περίεργο στο θάνατο της Μαλένας και της Τζωρτζίνας, με εξαίρεση την απώλεια της Ίριδας, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, το παιδί είχε καθαρά ρούχα, όταν οι γιατροί ανακοίνωσαν πως ήταν νεκρό, ενώ παραξενεύτηκε από το πανάκι που βρέθηκε δίπλα της.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως πάντα άφησαν πανάκια δίπλα στο παιδί για να το σκουπίζουν, όμως εκείνη την μέρα που πέθανε το παιδί, το πανάκι ήταν υγρό σαν να είναι βρεγμένο, όχι όμως από νερό, αλλά κάτι κολλώδες, όπως σάλιο. Έτσι, ζήτησε από την Δήμητρα Πισπιρίγκου να πάει το συγκεκριμένο πανάκι στην Αστυνομία, ώστε να διαπιστωθεί τι είχε συμβεί.

Επίσης, αναφερόμενος στην απώλεια της Μαλένας, είπε ότι «δεν θυμάμαι να παρατήρησα εκείνη την μέρα ή άλλη προηγούμενη μέρα οποιοδήποτε τραύμα ή σημάδι γενικά στο πρόσωπο της Μαλένας, αλλά ούτε και στο υπόλοιπο σώμα της. Το πρόσωπο της, εγώ το θυμάμαι καθαρό, ακόμα και μετά την ανάνηψη, που μας άφησαν να μπούμε στο δωμάτιο και να την δούμε. Σίγουρα ήμουν πολύ ταραγμένος εκείνη την ώρα, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος, ότι δεν υπήρχε κάποιο σημάδι. Η θεία μου είδε το πρόσωπο του παιδιού όσο ήταν στο ψυγείο και είπε ότι δεν παρατήρησε κανένα σημάδι. Ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε».

Τρίτο πρόσωπο και χαστούκι

Μεταξύ άλλων, ο Μάνος Δασκαλάκης στην κατάθεση που έδωσε, σύμφωνα με την εκπομπή του Star, είπε ότι ανακάλυψε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε παράλληλη σχέση, ενώ παραδέχτηκε ότι την χτύπησε.

«Είχα φύγει από το σπίτι δύο ή τρεις μέρες πριν, γιατί είχαμε τσακωθεί με την Ρούλα και είχαμε αποφασίσει να χωρίσουμε. Ο λόγος που αποφάσισα αυτό, ήταν επειδή ανακάλυψα πως η Ρούλα είχε σχέση με άλλον άνδρα, ενώ ήμασταν κανονικά μαζί. Περίπου δύο εβδομάδες πριν από αυτό που έπαθε η Ίριδα, εγώ είχα καταλάβει ότι η Ρούλα είχε κάτι με κάποιον άλλον. Συγκεκριμένα, είδα like στο προφίλ της στο Facebook από κάποιον που τον ήξερα κι εγώ. Αργότερα είδα ότι η Ρούλα τον έψαξε στο Facebook… Πράγματι της είπα ότι ήξερα αυτόν τον Γιάννη και τελικά παραδέχθηκε ότι είχε κάνει παράλληλη σχέση μαζί του για κάποιο χρονικό διάστημα», κατέθεσε με βάση την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «η Ρούλα μου έλεγε ότι δεν πρέπει να χωρίσουμε, όμως εγώ είχα πάρει ήδη την απόφαση μου. Εκείνη άρχισε να με απειλεί, πως αν χωρίσουμε δεν θα έβλεπα ποτέ ξανά τα παιδιά μας και θα διεκδικούσε ό,τι περιουσιακό στοιχείο είχαμε».

Με βάση όσα κατέθεσε λοιπόν, είπε ότι μια μέρα τσακώθηκε άγρια με την Ρούλα Πισπιρίγκου, με την Τζωρτζίνα να είναι μπροστά στο σκηνικό. Τότε, εφόσον έβαλε το παιδί για ύπνο, φέρεται να ζήτησε εξηγήσεις, γιατί ο καβγάς συνεχίστηκε μπροστά στην κόρη τους, με τον ίδιο να απλώνει χέρι στην σύζυγο του.

«Επειδή η Ρούλα συνέχισε να μου φωνάζει και να επιτίθεται λεκτικά, της έριξα μια σφαλιάρα να σταματήσει. Αυτή ήταν η μοναδική φορά που σήκωσα χέρι», φέρεται να είπε στην κατάθεση του.