Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η Φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην Ασωπία Βοιωτίας κοντά στα Οινόφυτα, έπειτα από την επέμβαση δύο ελικοπτέρων των δύο αεροσκαφών, που περιόρισε τις φλόγες και τη βοήθεια των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας στη Βοιωτία, Δημήτρη Δημητρίου, «η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο με την επέμβαση των ελικοπτέρων. Θα συνεχίσουμε τη φύλαξη για να αποφύγουμε πιθανές αναζωπυρώσεις. Ωστόσο, είναι πολύ μακριά από τον οικισμό και δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος».

Σύμφωνα με τον διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών στη Βοιωτία Σίμο Αποστόλου «η φωτιά είναι μακριά από κατοικημένη περιοχή και καίγεται δασική έκταση. Στην περιοχή υπάρχει ισχυρός άνεμος γύρω στα 5 μποφόρ πράγμα το οποίο κάνει τις κινήσεις των πυροσβεστών δύσκολες». Στην περιοχή κλήθηκαν και δυνάμεις από τη Στερεά Ελλάδα αλλά και από την Αττική.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Πυροσβεστικής που ερευνά τον τρόπο που ξεκίνησε η φωτιά εξετάζεται το ενδεχόμενο οφείλεται σε ανθρώπινη αμέλεια.

*εξωτερική φωτογραφία αρχείου