Στη δέσμευση της περιουσίας τριών προσώπων που σχετιζόντουσαν με τον Γιώργο Τράγκα προχώρησαν οι Αρχές, και αφορά την χήρα Μαρία Καρρά και ακόμη δύο άτομα.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης μαύρου χρήματος περιλαμβάνει τη δέσμευση της περιουσίας της Μαρίας Καρρά και δύο προσώπων, που εμφανίζονται να συμμετέχουν σε εταιρείες μέσω των οποίων διακινήθηκε χρήμα του Γιώργου Τράγκα.

Και τα τρία αυτά πρόσωπα θα ελεγχθούν, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν γύρω από την περιουσία του εκδότη. Σε ότι αφορά τη χήρα του Γιώργου Τράγκα, ερευνάται και το Πόθεν Έσχες της.

Τα αδικήματα που θα ερευνήσει ο Οικονομικός Εισαγγελέας

Στο πόρισμα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, περιγράφονται και συγκεκριμένα αδικήματα τα οποία θα ερευνήσει ο Οικονομικός Εισαγγελέας. Αυτά τα αδικήματα, είναι σε επίπεδο υπονοιών, σύμφωνα με το δημοσιογράφο Παναγιώτη Στάθη.

Αυτά τα αδικήματα είναι:

  • Ξέπλυμα μαύρου χρήματος
  • Φοροδιαφυγή
  • Εκβίαση
  • Απιστία

Πού συνίσταται η απιστία

Τι σημαίνει απιστία όμως; Σύμφωνα με τα όσα περιγράφονται και αναμετέδωσε ο Ant1, η  απιστία ενδεχομένως να αφορά δάνεια τα οποία είχε πάρει ο Γιώργος Τράγκας, του οποίου δεσμεύτηκε και εκείνου η αμύθητη περιουσία, και δεν έχει γίνει μέχρι τώρα σαφές αν έχουν αποπληρωθεί.

Κατά συνέπεια, η απιστία μπορεί να αφορά τραπεζικά στελέχη τα οποία προχώρησαν στη μη εκπλήρωση των δανειακών υποχρεώσεων ή βοήθησαν τον Γιώργο Τράγκα σε αυτό.

Υπόθεση για δύο η περιουσία του Τράγκα

Σε θέμα για δυο μετατρέπεται το θέμα της αποδοχής της κληρονομιάς του Γιώργου Τράγκα αφού πλέον αφορά μόνο την σύζυγό του και το γιο του Γιάννη μετά την αποποίηση που έκανε ο μικρότερος γιος του, Φρέντι ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν γνώριζε για τα ακίνητα, για τα χρήματα αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αποκτήθηκαν όλα αυτά.

Ο πρωτότοκος γιος του Γιώργου Τράγκα, Γιάννης, μαζί με την σύζυγό του, θα διεκδικήσουν την περιουσία του εκδότη, μετά την αποποίηση που πραγματοποίησε ο μικρότερος γιος του. Αυτό, σημαίνει, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, πως μόλις το Δημόσιο ξεκαθαρίσει ποιο τμήμα της περιουσίας αποκτήθηκε με νόμιμο τρόπο, εκείνοι θα έχουν τη δυνατότητα να το διεκδικήσουν.

Ο πρωτότοκος γιος του Γιώργου Τράγκα, Γιάννης, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ενημερώθηκε για την περιουσία, όταν κλήθηκε από συμβολαιογράφο στη Γαλλία, όπως υποστηρίζει ο ίδιος. Μέσω του δικηγόρου του διαμηνύει πως είναι ανοικτός σε κάθε έλεγχο των Αρχών και ξεκαθαρίζει πως διεκδικεί υπό όρους ότι του ανήκει.

Η Αρχή της Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες έχει δεσμεύσει την περιουσία του Γιώργου Τράγκα που αποτιμάται στα 100.000.000 ευρώ και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, περιλαμβάνει τουλάχιστον 17 ακίνητα εκ των οποίων 4 βρίσκονται στην Ελλάδα ενώ τα υπόλοιπα στο εξωτερικό.

Άγνοια για τα περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Τράγκα δήλωσε και ο αδερφός του. Η εισαγγελική έρευνα που έχει ξεκινήσει αναμένεται να διαρκέσει μήνες και από αυτή, θα κριθεί η απόδοση ευθυνών, αν προκύψουν, σε άτομα που γνώριζαν ή συμμετείχαν σε παράνομες ενέργειες.