Αξίας πολλών εκατομμυρίων είναι η περιουσία που άφησε πίσω του ο Γιώργος Τράγκας. Μόνο τα ακίνητα που διέθετε σε Ουάσινγκτον, Μπέβερλι Χιλς, Λας Βέγκας και Νεα Υόρκη υπολογίζεται ότι αξίζουν δεκάδες εκατομμύρια.

Τα πέντε ακίνητα του Γιώργου Τράγκα στις ΗΠΑ, στο Μαϊάμι, στην Ουάσιγκτον, στο Μπέβερλι Χιλς, στο Λας Βέγκας και στη Νέα Υόρκη στην 5η Λεωφόρο στο Olympic Tower κοστίζουν πολλά εκατομμύρια και σύμφωνα με τους ειδικούς του real estate αποτελούν ένα εξαιρετικό στρατηγικό σχέδιο επένδυσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Το διαμέρισμα του Γιώργου Τράγκα στον ουρανοξύστη Olympic Tower που έχτισε ο Αριστοτέλης Ωνάσης στο Νο 645 της 5ης Λεωφόρου, στην καρδιά του Μανχάταν βρίσκεται στον 28ο όροφο και η θέα κόβει την ανάσα. Είναι 166 τ.μ και η αξία του αγγίζει τα 4.040.000 ευρώ! Στο ίδιο κτίριο έχει διαμέρισμα και η οικογένεια Gucci.

Η τεράστια περιουσία του δημοσιογράφου μπήκε στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών. Η αρχή καταπολέμησης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες με ένα πόρισμα άνω των 50 σελίδων δέσμευσε όλη την περιουσία του.

Αποποιείται το μερίδιο που του αναλογεί ο γιος του, Φρέντυ

Χθες έγινε γνωστό πως ένας από τους δύο γιους του, ο Φρέντυ Τράγκας, αποποιείται το μερίδιο της κληρονομιάς που του αναλογεί στην τεράστια περιουσία. Η είδηση έγινε γνωστή μέσω του δικηγόρου του ο οποίος επισημαίνει πως: «Ο εντολέας μας κ. Ευθύμιος-Φρειδερίκος Τράγκας του Γεωργίου ανακοινώνει ότι δεν επιθυμεί την επαγωγή της κληρονομιαίας περιουσίας σε αυτόν και αποποιείται νομίμως κάθε περιουσιακό στοιχείο, που περιέρχεται σε αυτόν εκ της διαθήκης του εκλιπόντος αγαπημένου πατέρα του Γιώργου Τράγκα, είτε στην Ελλάδα είτε σε οποιοδήποτε άλλο κράτος».

Όπως ανέφερε ο κ. Θέμης Σοφός, που εκπροσωπεί νομικά τον Φρέντυ Τράγκα, «η παντελής έλλειψη γνώσης και ανάμειξής του στον εν γένει επαγγελματικό βίο και δραστηριότητα του πατέρα του συνετέλεσε, μεταξύ άλλων, στη λήψη της οριστικής απόφασης περί αποποίησης της επαχθείσης κληρονομίας. Δηλώνει ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση των πάσης φύσεως ελεγκτικών Αρχών. Στη μνήμη του πατέρα του ο εντολέας μας κατέθεσε χθες 6 Ιουνίου 2022, ένα συμβολικό χρηματικό ποσόν υπέρ της Ελληνικής Εταιρείας Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παιδιών (ΕΛΕΠΑΠ)».

Οπότε με τα νέα δεδομένα και βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, μερίδιο στην κληρονομιά (που αποτιμάται σε άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ με πολυτελή ακίνητα σε διάφορα μέρη του κόσμου) έχουν πλέον ο δεύτερος γιος του αείμνηστου δημοσιογράφου Γιάννης Τράγκας, καθώς επίσης και η τελευταία σύζυγός του, Μαρία Καρρά.

Τι λέει η δικηγόρος της συζύγου του για τα περί αμύθητης περιουσίας

Το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες που βρίσκεται στα χέρια του οικονομικού Εισαγγελέα. Βάσει του πορίσματος έγινε η δέσμευση της περιουσίας του εκλιπόντος δημοσιογράφου και η σύζυγός του και ο γιος του δεν μπορούν να κληρονομήσουν την περιουσία, η οποία αν μετά από έρευνες επιβεβαιώσουν το πόρισμα, θα περιέλθει στο δημόσιο.

Η δικηγόρος της Μαρίας Καρρά, Γεωργία Κούβελα μίλησε στο «Πρωινό» σχετικά με τη στάση της συζύγου του Γιώργου Τράγκα για την όλη υπόθεση.

«Τα όσα γράφονται στον Τύπο και αναπαράγονται σε τηλεοπτικές εκπομπές, για την περιουσία του Γεωργίου Τράγκα, ύψους 100.000.000 ευρώ είναι παντελώς ανυπόστατα. Αυτοί που αναπαράγουν αναπόδεικτες πληροφορίες, εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες. Όταν και εφόσον μας κοινοποιηθεί από το πόρισμα της αρμόδιας αρχής και πληροφορηθούμε το ακριβές περιεχόμενό του εξυπακούεται ότι θα συνδράμουμε σε οποιαδήποτε έρευνα των Αρχών» ξεκαθάρισε η Μαρία Καρρά.