Στα Προπύλαια στην οδό Πανεπιστημίου κατέληξε πριν λίγο το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για την επέτειο των δύο ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί έδωσαν το «παρών» στην κινητοποίηση, τιμώντας τη μνήμη του 15χρονου μαθητή και εκφράζοντας την οργή και αγανάκτησή τους απέναντι στην αστυνομική αυθαιρεσία.

Ορισμένοι διαδηλωτές παραμένουν στα Προπύλαια, εν αναμονή της νέας πορείας που θα ξεκινήσει σε μία περίπου ώρα. Συνολικά, 25 πορείες έχουν προγραμματιστεί για σήμερα για τη δεύτερη επέτειο από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, δεν έλειψαν τα επεισόδια από ομάδα κουκουλοφόρων που παρείσφρησε στην κινητοποίηση και ανά διαστήματα εξαπέλυε επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, η παρουσία των οποίων είναι κάτι παραπάνω από αισθητή στο κέντρο, εκσφενδονίζοντας εναντίον τους πέτρες, ξύλα, σίδερα, αντικείμενα και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους. Οι νεαροί πέταξαν έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, αλλά και κάμαρες ασφαλείας, ενώ κατέστρεψαν και στάσεις λεωφορείων.

Έξω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια», δύο διμοιρίες των ΜΑΤ βρέθηκαν σε στενό κλοιό από τους διαδηλωτές, ορισμένοι από τους οποίους επιτέθηκαν με κλωτσιές σε έναν από τους αστυνομικούς. Συνάδελφοί του «απάντησαν» πετώντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης.