Κουκουλοφόροι που έχουν παρεισφρήσει στην πορεία για τη δεύτερη επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά και μερίδα των διαδηλωτών, έχουν εγκλωβίσει δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται έξω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια», εκσφενδονίζοντας εναντίον τους πέτρες, σωλήνες, καρέκλες και ό,τι άλλο βρουν μπροστά τους. Λίγο νωρίτερα, εξαγριωμένοι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε αστυνομικό, χτυπώντας τον με κλωτσιές και μπουνιές. Οι αστυνομικοί απαντούν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Νωρίτερα κουκουλοφόροι προξένησαν φθορές σε στάσεις λεωφορείων στη Σταδίου, στο ύψος της Παλιάς Βουλής και σπάζοντας κάμερες ασφαλείας δύο τραπεζών στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη συμβολή Σταδίου και Αιόλου, όταν περίπου 400 κουκουλοφόροι προξένησαν φθορές σε βιτρίνες καταστημάτων, πετώντας πέτρες, σίδερα, ξύλα και άλλα αντικείμενα.

Στο μεταξύ, η πορεία φοιτητών και μαθητών, που προς στιγμή διασπάστηκε λόγω των επεισοδίων, δεν κατευθύνθηκε προς τη Βουλή, όπου υπάρχουν ισχυρότατες δυνάμεις των ΜΑΤ, αλλά κατεβαίνει την οδό Πανεπιστημίου.

Περίπου 5.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός στην πρωτεύουσα, όπου αναμένεται να πραγματοποιηθούν συνολικά 25 πορείες στη μνήμη του 15χρονου μαθητή που έπεσε νεκρός από τα πυρά του Επαμεινώνδα Κορκονέα.