Σε κυνηγητό μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων εξελίσσεται το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τη δεύτερη επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στο κέντρο της Αθήνας.

Στην κεφαλή της πορείας, που κινείται αυτή την ώρα στην οδό Σταδίου, στο ύψος των χαυτείων, βρίσκεται ομάδα 30 περίπου ατόμων που φορούν κουκούλες και εκσφενδονίζουν ανά διαστήματα πέτρες, ξύλα και σίδερα προς τους αστυνομικούς των ΜΑΤ.

Άλλες φορές οι διαδηλωτές κυνηγούν τα ΜΑΤ και άλλες φορές οι αστυνομικοί επιχειρούν να απωθήσουν τους κουκουλοφόρους. Λόγω της έντασης που επικρατεί αυτή την ώρα στην Αθήνα, τα δρομολόγια του τραμ γίνονται μέχρι τον σταθμό του Φιξ και όχι ως το Σύνταγμα.

Νωρίτερα, τα ίδια άτομα εκσφενδόνισαν πέτρες σε βιτρίνες καταστημάτων, αλλά και νεράντζια και πορτοκάλια τόσο στα μαγαζιά όσο και στους αστυνομικούς.

Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο συμμετέχουν περισσότερα από 1.000 άτομα, μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες συγκεντρώσεις.