Την πεποίθηση ότι το 2015 θα είναι χρονιά ανάπτυξης για την Κρήτη, εξέφρασε ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, σε συνάντησή του με δημοσιογράφους και έστειλε ευχές για καλή χρονιά και χαρούμενη Πρωτοχρονιά.

Ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε στους στόχους της περιφέρειας για το 2015, έχοντας προηγουμένως κάνει έναν σύντομο απολογισμό για το έργο που πραγματοποιήθηκε το 2014. «Αν και διανύσαμε μία δύσκολη χρονιά το 2014, επιτεύχθηκαν όλοι οι στόχοι που είχαν τεθεί για την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Έχουμε καταφέρει και έχουμε εξοφλήσει όλους τους ανάδοχους των έργων. Τη νέα χρονιά καλωσορίζουμε με αισιοδοξία, ξεκινάει η υλοποίηση του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014- 2020) και αισιοδοξούμε ότι στην Περιφέρεια Κρήτης τα επόμενα χρόνια θα εκτελεστούν μεγάλα έργα υποδομής υπηρετώντας την ισόρροπη ανάπτυξη με το καλύτερο αποτέλεσμα για τους πολίτες, που υπηρετούμε» σημείωσε.

Επίσης, τόνισε ότι θα γίνουν παρεμβάσεις σε ακόμη 2.000 σημεία στο επαρχιακό οδικό της Κρήτης, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου της οδικής ασφάλειας που υλοποιεί η περιφέρεια, ενώ με τα 10 εκατ. ευρώ, που έχουν εξασφαλισθεί, πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν παρεμβάσεις συντήρησης στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ). «Ο μεγάλος στόχος μας είναι η κατασκευή του νέου ΒΟΑΚ χωρίς διόδια, πρόταση που είναι υλοποιήσιμη και έχει γίνει αποδεκτή και από το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας» είπε ο περιφερειάρχης Κρήτης.