Νέες απεικονίσεις των καμμένων εκτάσεων από τις πρόσφατες – και σε ορισμένες περιπτώσεις συνεχιζόμενες – φωτιές στην Ελλάδα δημοσίευσε σήμερα, Τετάρτη, η ευρωπαϊκή υπηρεσία «Copernicus».

Σε αναρτήσεις του προγράμματος, στους στόχους του οποίου περιλαμβάνεται η παραγωγή χαρτών βασισμένων σε δορυφορικές εικόνες, αποτιμώνται τα εκτάρια της βλάστησης που κάηκε, όπως και ο αριθμός ανθρώπων και κτιριακών εγκαταστάσεων που επηρεάστηκαν από τις πυρκαγιές.

Στα τελευταία tweet του «Copernicus», απαντώνται οι ακόλουθες εικόνες για τις περιοχές της Αττικής Αφίδνες και Κρυονέρι:

  • «Αφίδνες: 529 άτομα και 232 κτίρια επηρεάστηκαν.
  • Κρυονέρι: 4,317 άτομα επηρεάστηκαν και 1.411,3 εκτάρια πρασίνου καταστράφηκαν», εκτίμησε η υπηρεσία.

Σε σχέση με την πυρκαγιά στην περιοχή της Φωκίδας, η οποία περιορίστηκε, κατά τον «Copernicus», η υπηρεσία μιλά για την «πολιορκία» του Τολοφώνα που είχε ως αποτέλεσμα:

  • «32 κτίρια και 1.098,7 εκτάρια βλάστησης να καταστραφούν, ενώ
  • «επηρεάστηκαν 41 χιλιόμετρα δρόμων και 5,8 χιλιόμετρα καλωδίων ηλεκτροδότησης».

Νωρίτερα την Τετάρτη, τον γύρο του διαδικτύου έκανε η ακόλουθη δορυφορική λήψη από την Εύβοια, που αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής στο νησί:

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.