Η υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service- Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψε από δορυφορική λήψη τη μεγάλη καταστροφή από τη φωτιά στην Εύβοια.

Η καμένη έκταση στο βόρειο τμήμα του νησιού ξεπερνάει τα 500.000 στρέμματα σύμφωνα με το σύστημα δορυφορικών καταγραφών EFFIS και εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει τα 700.000.

Οι φωτιές έχουν προκαλέσει την μεγαλύτερη καταστροφή όλων των εποχών στην Ελλάδα από μία πυρκαγιά.

Φωτιά στην Εύβοια: Η σημερινή εικόνα στην περιοχή

Αναζωπυρώσεις στην παραλιακή ζώνη από την Αγία Άννα μέχρι και το Αγριοβότανο απασχολούν τους πυροσβέστες στη φωτιά της Βόρειας Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, συνεχείς αναζωπυρώσεις, και μάλιστα επικίνδυνες, έχουμε στο Αγριοβότανο, στα Ελληνικά,στον Άγιο Νικόλαο, το Ψαροπούλι και τα Βασιλικά, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Μικρότερες αναζωπυρώσεις υπάρχουν στην Παναγία Ντινιούς, στον οικισμό Αθηνά στο Ασμήνι, στους Γαλατσάδες, την Αβγαριά και τους Καματριάδες.

Ιδιαίτερα στους Καματριάδες δίδεται μία μεγάλη μάχη από χθες για να σταματήσει η πυρκαγιά σε μια απόκρημνη περιοχή και να μην προχωρήσει μέσα στο δάσος δρυός που ονομάζεται «Τελέθριο» γιατί από εκεί οι φλόγες θα μπορούσαν να καταλήξουν στην Αιδηψό και τους Ωρεούς.

Εκτός από τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, από πολύ νωρίς το πρωί πετάνε συνεχώς και τα εναέρια μέσα σε περιοχές που έχουν ανάγκη για να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις, αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Την ίδια ώρα, όμως, πολλοί από τους κρουνούς στα χωριά από την Αγία Άννα μέχρι το Αγριοβότανο δεν βγάζουν πλέον νερό λόγω της βλάβης στην ηλεκτροδότηση. Γι’ αυτό δόθηκε εντολή και πριν από λίγο ένα δεξαμενόπλοιο έκανε την εμφάνισή του στην παραλία Ψαροπούλι μεταφέροντας νερό για να μπορέσει να τροφοδοτήσει τις υδροφόρες και αυτές με τη σειρά τους να γεμίσουν τα πυροσβεστικά.

Τέλος, εκατοντάδες στρατιώτες από το Στρατό και την Αεροπορία έφτασαν λίγο πριν το μεσημέρι και ήδη έχουν κατευθυνθεί σε διάφορες περιοχές για να αντιμετωπίσουν τις μικρές εστίες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.