Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση που φέρεται να υπέβαλλε ο διοικητής της Αεροπορίας Στρατού, υποστράτηγος Γιώργος Κουμεντάκος, η οποία σχετιζόταν με την διαθεσιμότητα των πτητικών μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας εμμέσως και σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης σε κάθε εθνική δοκιμασία, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Προσωπικού, το οποίο εξασφαλίζει την ύψιστη επιχειρησιακή και λειτουργική επάρκεια των μέσων.

Καλούμε λοιπόν όλους σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, να είναι προσεκτικοί και να μην αναφέρονται ακόμη και με επίσημες ανακοινώσεις, σε παραιτήσεις που δεν ισχύουν».

Το Newsbeast είχε αναφέρει εξαρχής πληροφορίες από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας που ανέφεραν ότι η παραίτηση κατά πάσα πιθανότητα δεν θα γινόταν δέκτη αφού μεταξύ άλλων, «ακόμα βρισκόμαστε στο πεδίο της μάχης, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουμε τα πύρινα μέτωπα ανά την επικράτεια, στα οποία συνδράμουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις».

Ο διευθυντής της Αεροπορίας Στρατού είχε θιγεί από την κριτική που υπήρξε αναφορικά με τη μειωμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα των ελικοπτέρων τύπου Σινούκ.