Επίσκεψη στο Ισραήλ, πραγματοποίησε από τις 7 έως τις 11 Δεκεμβρίου, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος, Ευάγγελος Τουρνάς.

Η επίσκεψη εντασσόταν στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας- Ισραήλ 2014.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, ο αρχηγός ΓΕΑ συναντήθηκε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, υποπτέραρχο Amir Eshel, με τον οποίο συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Επίσης, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον επικεφαλής ταξίαρχο Mishel Ben Baruch, και στελέχη του Οργανισμού Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας (SIBAT) του Ισραηλινού υπουργείου Άμυνας, τον International Marketing Manager, Itzik Kaya, και στελέχη της Ισραηλινής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (ΙΑΙ), καθώς και με τον Έλληνα πρεσβευτή στο Ισραήλ, Σπυρίδωνα Λαμπρίδη.

Ο αρχηγός ΓΕΑ επισκέφθηκε την αεροπορική βάση Hatzor, μία πυροβολαρχία Αεράμυνας και την αεροπορική βάση Ovda, όπου παρακολούθησε άσκηση αεροπορικών επιχειρήσεων στην οποία συμμετείχαν η 330 Μοίρας Παντός Καιρού της 111 Πτέρυγας Μάχης και η 107 Μοίρα της Ισραηλινής Αεροπορίας.

Τέλος, ο αρχηγός ΓΕΑ κατέθεσε στεφάνι στο μουσείο Ολοκαυτώματος, και έκανε προσκύνημα στους Αγίους Τόπους και στον Ναό της Αναστάσεως.

Υπενθυμίζεται, ότι είχε προηγηθεί η επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ του αρχηγού ΓΕΝ, αντιναυάρχου Ευαγγέλου Αποστολάκη, από 25 έως 27 Νοεμβρίου, κατόπιν προσκλήσεως του Ισραηλινού ομολόγου του, αντιναύαρχου Ram Rutberg, ενώ χθες επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ, στην Τανάγρα αντιπροσωπεία του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας υπό τον επικεφαλής του Οργανισμού Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας (SIBAT), ταξίαρχο Mishel Ben Baruch.