Για τέταρτη ημέρα πολύ υψηλές οι θερμοκρασίες, με τον καύσωνα να επιμένει μέχρι την Κυριακή με το Σαββατοκύριακο να πλησιάζει με πολύ υψηλές θερμοκρασίες για την Αθήνα που θα αγγίξουν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, ο Τάσος Αρνιακός είναι καθησυχαστικός.

«Κάθε χρόνο βλέπουμε 40άρια και καύσωνες», τόνισε ο μετεωρολόγος. «Ο καύσωνας διαρκεί 4-5 μέρες. Για αυτό λέγονται και καύσωνες. Όταν είναι λιγότερες οι μέρες μπορεί να μην θεωρηθεί καύσωνας και τα 40άρια να είναι τοπικά» είπε σήμερα το πρωί.

Καιρός: Από το επόμενο Σαββατοκύριακο υποχωρούν οι ζέστες

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, «έχουμε μία μακρά περίοδο και θα πιάσει μέχρι και τις αρχές Ιουλίου αυτή η ζέστη». Ωστόσο, από το επόμενο Σαββατοκύριακο και μετά «περιμένουμε ουσιαστική υποχώρηση της θερμοκρασίας η οποία θα μείνει για καιρό».

Γιατί δεν δίνονται ονόματα στις καύσωνες

Στο ερώτημα γιατί δεν ονοματίζονται οι καύσωνες όπως οι καταιγίδες, απάντησε: «Εγώ δεν είμαι ο νονός των ονομάτων. Δεν νομίζω ότι οι καύσωνες μπορούν να ονομαστούν. Είναι ένα φαινόμενο ακραίο, αλλά από εκεί και πέρα οι καύσωνες δεν έχουν ονόματα, οι καταιγίδες έχουν», είπε ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1.