Τη δυνατότητα να αποκτήσουν βιβλιάριο Υγείας, είτε πρόκειται για πρώτη φορά ή γιατί είχαν βιβλιάριο παλαιότερα, αλλά διακόπηκαν οι παροχές λόγω έλλειψης ΑΜΚΑ, δίνει ο ΟΓΑ στους μοναχούς.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού, οι ενδιαφερόμενοι μοναχοί καλούνται να μεταβούν σε οποιοδήποτε ΚΕΠ, προκειμένου να εκδώσουν ΑΜΚΑ ή να επιβεβαιώσουν αυτόν που τους έχει χορηγηθεί.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να μεταβούν στον αρμόδιο ανταποκριτή ΟΓΑ της περιοχής τους, με το έντυπο της βεβαίωσης χορήγησης ΑΜΚΑ ή επιβεβαίωσης ΑΜΚΑ, προκειμένου ο ανταποκριτής να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και να ενημερώσει το Μητρώο Ασφαλιστικής Ικανότητας.

Ο διοικητής του ΟΓΑ, Ξενοφών Βεργίνης, σημειώνει ότι δεν είναι απαραίτητη η έκδοση ΑΦΜ για την απόκτηση της δυνατότητας παροχών Υγείας.

Υπενθυμίζεται, πως οι περισσότεροι μοναχοί είχαν αρνηθεί να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα, προκειμένου να εκδώσουν βιβλιάριο Υγείας, γιατί δεν επιθυμούσαν να βγάλουν ΑΦΜ (αλλά και ΑΜΚΑ) λόγω θρησκευτικής συνείδησης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.