Απάντηση για τις «αναφορές για πρόβλημα στο οξυγόνο» δίνει το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, «για αποφυγή παρερμηνειών που ενδέχεται να δημιουργήσουν σύγχυση στους συμπολίτες μας».

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, «Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε με την απαραίτητη παροχή οξυγόνου σε Κλινική COVID. Όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο Νοσοκομείο μας έχουν την απαιτούμενη ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική φροντίδα.

Η παρέμβαση στην οποία έχει ήδη προβεί το Νοσοκομείο και για την οποία χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. με τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών, αφορά στην αύξηση της παροχής οξυγόνου του υποσταθμού από 14-18m3/h σε 2*25m3/h στην Κλινική COVID 2, προκειμένου να υπάρχει ενίσχυση της υφιστάμενης παροχής.

Για να επιτευχθεί το παραπάνω και με γνώμονα την απόλυτη ασφάλεια για τους ασθενείς της συγκεκριμένης Κλινικής, προμηθευόμαστε φιάλες οξυγόνου προκειμένου να παρασχεθεί οξυγόνο στους νοσηλευόμενους, για το χρονικό διάστημα της 1 ώρας που θα χρειαστεί για την αναβάθμιση του υποσταθμού».

Σημειώνεται πως, μιλώντας στο newsbeast.gr ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς όπως είπε «υπάρχει άμεση ανάγκη από ιατρικό οξυγόνο και για το λόγο αυτό έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και σήμερα θα λάβουμε 65 φιάλες από την Ιταλία. Οι εισαγωγές στο νοσοκομείο είναι συνεχείς και αναγκαζόμαστε να κάνουμε κάθε ημέρα 10 με 15 διακομιδές σε γειτονικά νοσοκομεία».