Πορεία στο κέντρο της Αθήνας κάνουν αυτή την ώρα μέλη συλλόγων ατόμων με αναπηρία καθώς σήμερα είναι η Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Η άνοδος της Βασιλίσσης Σοφίας έχει κλείσει για την κυκλοφορία καθώς η πορεία κατευθύνεται από τη Βουλή προς το Μέγαρο Μαξίμου.

«Εμείς, τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, πάνω από το 10% του πληθυσμού της χώρας, και εμείς οι γονείς και κηδεμόνες των ατόμων με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, βιώνουμε τη διάκριση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Σήμερα, μεσούσης της τρομερής οικονομικής κρίσης ζούμε πλέον σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού, την ώρα που η ανεργία και η φτώχεια γιγαντώνονται καθημερινά. Αγωνιζόμαστε πλέον για να συγκρατήσουμε τα αυτονόητα: την αξιοπρεπή αντιμετώπισή μας από το Κράτος και την Πολιτεία. Αντιστεκόμαστε στον παραλογισμό των οικονομικών επιτελείων και της Τρόικας.

Σήμερα, 3 Δεκέμβρη 2013, Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, διατρανώνουμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε τις δυσμενείς καταστάσεις που βιώνουμε από τα μέτρα της διαρκούς και επιδεινούμενης πολιτικής λιτότητας που μας έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση», αναφέρει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία στη διακήρυξη που εξέδωσε στο πλαίσιο της 3ης Δεκέμβρη – Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.