Νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, τα οποία φτάνουν τα 71, ανακοίνωσε σήμερα 23 Μαρτίου, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Με τις νέες περιπτώσεις του Covid-19, τα συνολικά κρούσματα στη χώρα μας φτάνουν τα 695. Από αυτούς οι 114 νοσηλεύονται ενώ οι ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι φτάνουν τους 35.

Το 74% των διασωληνωμένων έχει σοβαρό χρόνιο πρόβλημα υγείας, σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι νεκροί από τον ιό φτάνουν τους 17 και πρόκειται για 14 άντρες και 3 γυναίκες.

Την ίδια ώρα, 29 πολίτες έχουν πάρει εξιτήριο.

Δυο νεκροί μέσα σε λίγες ώρες

Όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το newsbeast.gr, τα ξημερώματα κατέληξε ένας 78χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι είχε χάσει τη ζωή του ένας 64χρονος που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Ο άνδρας ήταν διασωληνωμένος εδώ και μία εβδομάδα και υποστηριζόταν μηχανικά, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1.

Γεννήθηκε το δεύτερο παιδί στην Ελλάδα από μητέρα θετική στον κορονοϊό

Σήμερα 23 Μαρτίου γεννήθηκε το δεύτερο παιδί στην Ελλάδα από μητέρα θετική στον στον ιό COVID-19. Η γυναίκα γέννησε στο «Αττικό» Νοσοκομείο.

Μητέρα και βρέφος είναι καλά στην υγεία τους και υπό ιατρική παρακολούθηση. Η γυναίκα είναι 31 ετών και βρισκόταν στην 39η εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου», με ιστορικό δύο προηγούμενων καισαρικών τομών. Είχε συμπτωματολογία με βήχα και δεκατική πυρετική κίνηση και βρέθηκε θετική στον ιό COVID-19. Της συστήθηκε να μεταβεί στο «Αττικό» Νοσοκομείο για την περάτωση του τοκετού.

Στην καισαρική τομή συμμετείχαν η καθηγήτρια-διευθύντρια Σοφία Καλανταρίδου και ο γυναικολόγος κ. Μπούτας, η αναισθησιολόγος κ. Αλεβίζου, ο νεογνολόγος κ. Αδαμόπουλος και η προϊσταμένη της αίθουσας τοκετών κ. Αλεξίου.

Πριν από μερικές ημέρες είχε γεννηθεί από μητέρα θετική στον κορονοϊό ένα αγοράκι. Η 24χρονη γυναίκα βρισκόταν στην 40ή εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Παρουσίασε συμπτώματα γρίπης (πυρετό, βήχα), και ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ.

Η γυναίκα καθώς και ο σύζυγός της βρέθηκαν θετικοί στον ιό COVID-19 και συστήθηκε να μεταβεί για την περάτωση του τοκετού στο «Αττικόν» Νοσοκομείο, το οποίο έχει οριστεί ως Νοσοκομείο αναφοράς.

Το προσωπικό του Νοσοκομείου ενημερώθηκε για το περιστατικό και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης εγκύων θετικών στον ιό COVID-19. Η περάτωση του τοκετού κρίθηκε επιβεβλημένο να γίνει με καισαρική τομή λόγω δυσαναλογίας και μακροσωμίας του εμβρύου (βάρος γέννησης νεογνού 4.140 γραμμάρια).