Εναντίον των αστυνομικών που έχουν σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή είναι ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών. Ο Βασίλης Ντούμας μιλώντας στο newsbeast.gr καταδικάζει τους ένστολους που έχουν σχέσεις με τη Χ.Α. και ζητά να απομονωθούν άμεσα «για να αποσυρθεί από το σύνολο της ΕΛ.ΑΣ. το βάρος του φασίστα και του ακραίου».

Ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών σχολιάζει ακόμη τις «καρατομήσεις» που έγιναν στα ανώτατα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. και θεωρεί ότι ήταν λανθασμένες κινήσεις και από πλευράς του αρχηγείου αλλά και από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως.

-Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι αστυνομικοί φαίνεται να έχουν σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή;
«Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, ο στόχος είναι αυτοί που φαίνεται να αποδειχθεί ότι έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή και κινούνται με ακραίες φασιστικές τάσεις. Πρέπει άμεσα να αποδειχτεί αυτό για να αποσυρθεί από το σύνολο της Ελληνικής Αστυνομίας το βάρος του φασίστα και του ακραίου. Πρέπει να απομονωθούν για να μην αποδοθούν ευθύνες στο σύνολο των εργαζομένων της Ελληνικής Αστυνομίας. Πρέπει να απομονωθούν το ταχύτερο δυνατόν, αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα».

-Θεωρείτε ότι έπρεπε να γίνουν οι προχθεσινές «καρατομήσεις» στα ανώτατα κλιμάκια των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.;
«Όχι, οι καρατομήσεις αυτές ήταν λάθος και του αρχηγείου και της πολιτικής ηγεσίας. Έβαζαν αναίτια στο πρόβλημα που ήθελαν να αντιμετωπίσουν, πρόσωπα και Υπηρεσίες. Δεν εμπόδιζαν οι αξιωματικοί την έρευνα, γιατί στη θέση τους μπήκαν κάποιοι άλλοι αξιωματικοί και όχι κάποιος ανεξάρτητος φορέας. Εάν εμπόδιζαν, να μας πουν με ποιο τρόπο εμπόδιζαν και αν συμβαίνει αυτό, να πάνε και αυτοί να λογοδοτήσουν στην Υπηρεσία».