«Με έχουν απειλήσει κι εμένα», αναφέρει στο newsbeast.gr ο Τζαβέντ Ασλάμ. Ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας δεν δίστασε να καταγγείλει ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες. Και χάρη στις καταγγελίες αυτές η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων έκανε χθες έφοδο στα αστυνομικά τμήματα της Νίκαιας, του Ρέντη και των Καμινίων.

Ο Ασλάμ αναφέρει ότι τις περισσότερες φορές οι καταγγελίες που γίνονταν σε αστυνομικά τμήματα δεν διερευνούνταν ενώ μόνο από το 2011-2012 έγιναν, όπως λέει, τουλάχιστον 900 ρατσιστικές επιθέσεις. Ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας ζητά πάντως το αυτονόητο, όπως τονίζει: «όσοι έκαναν εγκλήματα, να πάνε φυλακή».

– Είχατε κάνει καταγγελίες για επιθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής σε μετανάστες και μετά από αυτές τις καταγγελίες σας, χθες έγινε έφοδος της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων σε αστυνομικά τμήματα. Πώς σχολιάζετε λοιπόν την εξέλιξη της υπόθεσης;
«Όπως βλέπω, θέλω να κάνουν κάποια σοβαρά βήματα. Δεν ξέρω όμως εάν θα μπορέσουν ή όχι να τα κάνουν. Εμείς καταθέσαμε ό,τι ξέραμε. Αυτά τα πράγματα, αυτές οι βίαιες επιθέσεις γίνονται τα τελευταία τρία χρόνια. Βγάζαμε ανακοινώσεις, μιλούσαμε, τα λέγαμε διαρκώς όμως κανείς ποτέ δεν μας άκουσε».

– Πόσες περιπτώσεις ρατσιστικών επιθέσεων έχουν φτάσει σε εσάς;
«Ξέρω τουλάχιστον 900 άτομα που έχουν πέσει θύματα επιθέσεων. Καθημερινά γίνονταν επιθέσεις. Μία ημέρα, για παράδειγμα, είχαμε 50 άτομα που είχαν χτυπηθεί. Αυτό είχε γίνει κοντά στην περίοδο των εκλογών. Κάθε μέρα στη συνέχεια γίνονταν και 15 με 20 επιθέσεις. Και αυτός ο αριθμός που αναφέρω μπορεί να είναι και μικρός. Οι 900 επιθέσεις έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια από το 2011 μέχρι το 2012. Φανταστείτε να υπολογίσουμε και αυτές μέσα στο 2013».

– Τι σας μετέφεραν τα θύματα των επιθέσεων; Δηλαδή με ποιους τρόπους τους επιτίθεντο;
«Επιθέσεις που πήγαιναν σε πλατείες, σε δρόμους, σε σπίτια και τους χτυπούσαν πολύ άγρια. Πήγαιναν ομάδες ομάδες και τους χτυπούσαν πολύ άγρια. “Θέλουμε να σας διώξουμε. Θα σας σκοτώσουμε”, έλεγαν στα θύματα».

– Υπήρξε στιγμή που εσείς δεχτήκατε κάποια απειλή;

«Πολλές φορές με έχουν απειλήσει. Θυμάμαι όμως μία ημέρα που ήμουν μπροστά σε ένα κουρείο που έκαψαν στη Μεταμόρφωση. Τότε έδινα συνέντευξη για το περιστατικό και μαζεύτηκαν αρκετοί από αυτούς και μου είπαν “Τελείωσε από αυτούς και θα τελειώσεις και εσύ. Σήμερα, μιλάς πολύ. Μιλάς αρκετά”. Θυμάμαι ακόμη κάποια στιγμή που βρεθήκαμε στα γραφεία μας και κάτω είχαν γράψει “Χρυσή Αυγή”».

– Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι έχετε δεχθεί απειλές;

«Όχι, γιατί κατευθείαν άρχισαν οι έρευνες. Δεν είναι απειλή για εμάς εκείνοι. Δεν θέλουμε όμως να κυκλοφορούν με μαχαίρια και με ρόπαλα. Ξέρετε, το 2010 πηγαίναμε σε αστυνομικά τμήματα για να καταγγείλουμε περιστατικά και δεν μας άκουγαν. Τους λέγαμε “τι θέλετε; Να έχουν σπασμένο κεφάλι για να μας ακούσετε;”».

– Τι ζητάτε τώρα από την Πολιτεία;
«Ζητάμε να σταματήσει η δράση των συμμοριών. Ένας άνθρωπος που χτυπάει, να πάει φυλακή. Θέλουμε ειρήνη. Θέλουμε να μην υπάρχει φόβος, να μην γίνονται τρομοκρατικές ενέργειες στους δρόμους. Δεν μπορούμε να ακούμε “είμαστε πολιτικοί”. Έτσι είναι οι πολιτικοί; Δηλαδή, να έχουν ρόπαλα και μαχαίρια και να χτυπάνε χιλιάδες κόσμου; Όλοι αυτοί που έκαναν τέτοια εγκλήματα, πρέπει να πάνε στη φυλακή».