Με έρευνα αγοράς ετοιμάζονται γονείς και μαθητές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στην Καλαμάτα. Η κίνηση στα σχολικά είδη και το υπόλοιπο εκπαιδευτικό υλικό έχει αρχίσει δειλά δειλά τις τελευταίες ημέρες και θα κορυφωθεί σήμερα, με τις… λίστες που θα δώσουν οι δάσκαλοι.

Οι επαγγελματίες διαπιστώνουν πως γενικά οι γονείς είναι αρκετά συγκρατημένοι και ρωτούν τιμές σε συγκεκριμένα είδη-χωρίς όμως να κάνουν πίσω στα είδη που χρειάζεται το παιδί τους.

Όσον αφορά τα ξενόγλωσσα βιβλία, οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει, με τις τιμές να είναι φέτος χαμηλότερες από προηγούμενες χρονιές.

Η κίνηση στη Μεσσήνη
Δειλά δειλά άρχισε η κίνηση στα βιβλιοπωλεία της Μεσσήνης εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Σήμερα αναμένεται γονείς και μαθητές να κάνουν το μεγαλύτερο μέρος των αγορών τους.

Η κίνηση ξεκίνησε πολύ δειλά με τις εγγραφές στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια και οι καταναλωτές αγοράζουν τα απολύτως απαραίτητα. Οι τιμές των ξενόγλωσσων μειώθηκαν από τις εταιρείες κατά κάποιο ποσοστό, ενώ γενικότερα στα σχολικά το εν λόγω βιβλιοπωλείο προχωρά σε εκπτώσεις, ανάλογα με τα περιθώρια που υπάρχουν.

Πηγή: eleftheriaonline.gr