Μαθήματα ελληνικών και περσικών σε μετανάστες στη Θεσσαλονίκη

Τα τμήματα θα είναι ανά ηλικιακή ομάδα 6 έως 12 ετών και 13 έως 17 ετών


ΕΛΛΑΔΑ
13:00
14/10/2019
Μαθήματα ελληνικών και περσικών σε μετανάστες στη Θεσσαλονίκη
1
loading

Το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει μαθήματα ελληνικών και περσικών σε παιδιά από 6 έως 17 χρόνων με στόχο την ομαλή ένταξή τους στα ελληνικά σχολεία.

«Πρόκειται για μία δράση που γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος React και σε συνεργασία με τη UNICEF και τις οργανώσεις Rescue Training International, SolidarityNOW και Praksis» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος.

Το σχολείο θα λειτουργήσει απογευματινές ώρες στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, στην Εθνικής Αμύνης 8 και τα μαθήματα περσικών, ελληνικών αλλά και αγγλικών πρώτου επιπέδου θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, 17:00-18:30, από εθελοντές εκπαιδευτικούς με σπουδές στο αντικείμενο αυτό.

Τα τμήματα θα είναι ανά ηλικιακή ομάδα 6 έως 12 ετών και 13 έως 17 ετών και στην πορεία θα οργανωθούν τα τμήματα και ανά επίπεδο.

«Αντιμετωπίσαμε και ακόμη έχουμε πρόβλημα ώστε να βρούμε φαρσόφωνους διερμηνείς, οι οποίοι θα απασχοληθούν στο σχολείο. Μέχρι στιγμής έχουμε βρει μόνον έναν και αναζητούμε άλλους δύο» τόνισε ο κ. Αηδονόπουλος προσθέτοντας ότι θα ειδοποιηθούν για τη λειτουργία του σχολείου, μέσω sms, όλα τα παιδιά που υποστηρίζονται από το React και υπολογίζονται σε 40.

Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας ανηλίκων με γλώσσα κληρονομιάς (heritage language) τα περσικά, θα γίνει σήμερα στις 17:00 στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο, ενώ οι εγγραφές θα γίνονται μέχρι τις 21/10.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΝΙΟΒΗ

    ΤΑ ΕΛΛΗΝΑΚΙΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ. ΔΕΝ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΝΤΡΟΠΗ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΔΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει