Σκωτσέζικο ντους θα μας κάνει αύριο 11 Οκτωβρίου ο καιρός καθώς θα είναι είτε ζεστός είτε βροχερός.

Πιο συγκεκριμένα, ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα νότια, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή καταιγίδων σε Πελοπόννησο και Κρήτη, καθώς επίσης κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τμήματα της χώρας, αναμένονται την Παρασκευή, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από:

  • 15 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα,
  • 18 έως 30 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα,
  • 15 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα,
  • 21 έως 25 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 28 βαθμούς στην Κρήτη,
  • 20 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά μετά το μεσημέρι ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή πρόσκαιρης καταιγίδας κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα κατά τις μεσημεριανές ώρες αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι στα ανατολικά μέτριοι 4-5 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης τις βραδινές ώρες.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, βαθμιαία αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά, αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση και στροφή τους σε νοτιοανατολικούς ασθενείς έως σχεδόν μέτριους 3-4 μποφόρ.