Ο υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Τσβετκόφ, επέδωσε, μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, διάβημα διαμαρτυρίας στην ελληνική πρεσβεία στη Σόφια για τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ οδηγών φορτηγών Ελλάδας και Βουλγαρίας.

Σε αυτό η βουλγαρική πλευρά εκφράζει την «τεράστια ανησυχία της με αφορμή τις, όλο και συχνότερες στις τελευταίες μέρες, επιθέσεις εναντίον φορτηγών αυτοκινήτων με βουλγαρικές πινακίδες, τα οποία πραγματοποιούν μεταφορές στην επικράτεια της Ελληνικής Δημοκρατίας. Στη διάθεση μας φτάσανε πληροφορίες για συγκράτηση οδηγών δια της βίας, για απειλές άσκησης φυσικής βίας, για εμπρηστικές ενέργειες εναντίον φορτηγών αυτοκινήτων, για παράβαση της ακεραιότητας των φορτίων, για μπλόκα στους δρόμους και άλλες αυθαίρετες ενέργειες».

Στο βουλγαρικό διάβημα προστίθεται ότι «Η βουλγαρική πλευρά εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεση της με παρόμοιες ενέργειες και θεωρεί, ότι παρόμοια συμπεριφορά εκ μέρους Ελλήνων πολιτών είναι απαράδεκτη. Επιμένουμε οι ελληνικές αρχές να αναλάβουν τις αναγκαίες ενέργειες για την αντιμετώπιση της εξαιρετικά περίπλοκης κατάσταση».