Η γενική συνέλευση των εκπροσώπων 96 σωματείων ιδιοκτητών φορτηγών, βυτιοφόρων και γερανοφόρων από όλη την Ελλάδα καλείται να αποφασίσει σήμερα αν θα συνεχιστούν ή όχι οι κινητοποιήσεις του κλάδου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στη χθεσινή συνεδρίαση διατυπώθηκαν αντίθετες προτάσεις, με τους πιο επίμονους να συντάσσονται στη γραμμή πως δεν υπάρχει πια τίποτα να χαθεί και τους πιο ψύχραιμους να προτείνουν λύση των κινητοποιήσεων. Τελικά αποφασίστηκε να παραπεμφθεί η απόφαση στη βάση και η ψηφοφορία σήμερα αναμένεται να γίνει με κάλπη.

Είχε προηγηθεί άκαρπη σύσκεψη με εκπροσώπους των εμπόρων που πρότειναν εβδομαδιαία αναστολή των κινητοποιήσεων των μεταφορέων καθώς γίνονται ορατές οι επιπτώσεις της κινητοποίησης στην τροφοδοσία της αγοράς. 

Ένταση επικράτησε χθες βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά όταν αυτοκινητιστές επιχείρησαν να εμποδίσουν την επιβίβαση φορτηγών σε πλοία και συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Το ίδιο σκηνικό είχε δημιουργηθεί το πρωί και έξω από το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Μεταμόρφωσης (ΚΕΛΜ), όταν ιδιοκτήτες φορτηγών, βυτιοφόρων και γερανοφόρων εμπόδισαν την είσοδο φορτηγών. Τελικά η αστυνομία του απώθησε κάνοντας χρήση χημικών. Δύο μεταφορείς συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης. Ο ένας από τους δύο- είναι πατέρας και γιος- φέρεται να δάγκωσε έναν αστυνομικό στο χέρι για να αποφύγει τη σύλληψη.  Οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη.