Ανέστειλε επ’ αόριστον από σήμερα το πρωί τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας σε όλο τον νομό, τόσο με τα λεωφορεία, όσο και με τα μισθωμένα ταξί για την εκτέλεση του μεταφορικού έργου. Βασικό αίτημα του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας είναι να πληρωθεί δεδουλευμένα ύψους 1,7 εκατ. ευρώ, χωρίς να υποστεί μείωση 10%, την οποία χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη.

Στο μεταξύ, για δεύτερη ημέρα το ΚΤΕΛ Αργολίδας συνεχίζει την αναστολή του μεταφορικού έργου των μαθητών στον νομό, με το ίδιο αίτημα. Συγκεκριμένα διεκδικεί να εγκρίνει η υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου Αργολίδας την πληρωμή δεδουλευμένων, χωρίς παρακράτηση, αφού αυτό δεν προκύπτει από καμιά συμβατική υποχρέωση, επισημαίνοντας ότι στους υπόλοιπους νομούς έγιναν οι ανάλογες πληρωμές χωρίς παρακράτηση.

Η κινητοποίηση αυτή των ΚΤΕΛ σε Μεσσηνία και Αργολίδα έχει προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα σε πάρα πολλές οικογένειες, αφού πλέον αναγκάζονται να μεταφέρουν με δικά τους μέσα τα παιδιά τους στα σχολεία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.