Επί της υποδοχής είναι ο… Μάγος. Μόνο αφού αυτός «μαγέψει» τα παιδιά ώστε να νιώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων και αφού και τούς χαρίσει ένα αστέρι-οδηγό για τον Άγιο Βασίλη, μπορούν οι μικροί επισκέπτες του να ξεκινήσουν την «ειδική αποστολή» τους. Ποια είναι αυτή; Ν΄ ανακαλύψουν τον Άγιο Βασίλη μέσα στον «Αστερόκοσμο», που έχει στήσει στη Θεσσαλονίκη η Helexpo, ο οποίος θα λειτουργεί από τις 8 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου.

Αμέσως μετά το σπίτι του Μάγου, τα παιδιά μπαίνουν στο «Αστερόσπιτο της Δημιουργίας», όπου γράφουν το γράμμα στον Αϊ-Βασίλη. Ακολουθώντας στη συνέχεια το μαγικό μονοπάτι, περνούν από το Εργαστήρι των Ξωτικών και τα υπόλοιπα Αστερόσπιτα για να φτάσουν στον ίδιο τον Αϊ-Βασίλη. Εκεί, αφού ρίξουν το γράμμα τους στο γραμματοκιβώτιο έξω από το σπίτι του, περνούν στα ενδότερα για να τον συναντήσουν.

Η ειδική αποστολή τους ολοκληρώνεται εκεί. ‘Οχι όμως και το παιχνίδι, αφού όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή της η Helexpo, ο Παιχνιδόκοσμος του χριστουγεννιάτικου χωριού περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- έναν προηγμένο τεχνολογικά ιπτάμενο δίσκο, που στροβιλίζεται και καλεί τους τολμηρούς αναβάτες να βιώσουν μια ξεχωριστή εμπειρία, καθώς αποτελεί ένα από τα μόλις τέσσερα παιχνίδια του είδους του, που υπάρχουν σ’ όλη την Ευρώπη.

«Δίπλα στο UFO βρίσκεται ένα παγοδρόμιο 450 τετραγωνικών μέτρων και δύο ακόμη παιχνίδια για μικρότερες ηλικίες. Το παιχνίδι συνεχίζεται και μέσα από το τόξο της ΧΑΝΘ με το Τρένο του Αϊ-Βασίλη, Καρουζέλ κα., ενώ από τον Αστερόκοσμο δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα δημιουργικά εργαστήρια και η αγορά για να ολοκληρώσουν το Χριστουγεννιάτικο σκηνικό. Στη δε Αγορά του Αστερόκοσμου, παιγνίδια, κεριά, είδη δώρων, παραδοσιακά προϊόντα, χειροποίητα έργα κ.α., περιμένουν όλους τους επισκέπτες. Εκτός από τα παιχνίδια και τα δημιουργικά εργαστήρια, οι φίλοι του Αστερόκοσμου, θα έχουν και τη δυνατότητα να διασκεδάσουν με χορωδίες και συγκροτήματα με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Το ωράριο λειτουργίας του Αστερόκοσμου θα είναι:

-Μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου τις καθημερινές 17.00-22.00 και τα Σαββατοκύριακα 10.00-22.00

-Από τις 22/12 και για όλες τις γιορτές 10.00-22.00._\