Μια περίεργη ιστορία με πρωταγωνιστή έναν θεολόγο από το Ρέθυμνο κατήγγειλαν στο υπουργείο Παιδείας δυο Ρωσίδες οι οποίες, μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν ότι ο εκπαιδευτικός καταχράστηκε την εκπαιδευτική του ιδιότητα για να τις φέρει στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε τον περασμένο Αύγουστο, οι δυο γυναίκες αναφέρουν ότι ο εκπαιδευτικός τις προσκάλεσε στην Ελλάδα υποβάλλοντας ανάμεσα στα δικαιολογητικά, έγγραφο με την σφραγίδα του σχολείου στο οποίο εργαζόταν.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι δυο γυναίκες ανέφεραν ότι ο εκπαιδευτικός τους συστήθηκε ως γιατρός και τους είπε ότι η σύζυγος του έχει πεθάνει, ενώ στην πραγματικότητα είναι παντρεμένος και έχει παιδιά.

Η υπόθεση έχει οδηγήσει σε πειθαρχικό έλεγχο τον θεολόγο σε βάρος του οποίου διενεργείται ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν θεσμικές ευθύνες.

Όπως ανέφερε στο prismanews.gr ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Απόστολος Κλινάκης, η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση ενώ ο ίδιος βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ρεθύμνου για την εξέλιξη της.