Ούτε και ο ίδιος ο τεχνικός, που κλήθηκε να επισκευάσει βλάβη στη δεξαμενή που υδροδοτεί τα ημιορεινά διαμερίσματα του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, δεν πίστευε στα μάτια του, όταν βρήκε μέσα στις σωληνώσεις και τα μπλοκαρισμένα μοτέρ ποντίκια και μάλιστα σε αποσύνθεση.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, σε πρόσφατη επίσκεψη κατοίκων της ευρύτερης περιοχής στη δεξαμενή, βρήκαν τα ποντίκια να κολυμπάνε στο νερό που καταλήγει στις βρύσες των σπιτιών, αναφέρει το thebest.gr. Η γεώτρηση υδροδοτεί το Μπόρσι, τη Δάφνη, την Αετοράχη και τους οικισμούς του Νησίου Αλετρέϊκα και Καραβουλεϊκα, με τους κατοίκους της περιοχής να μην γνωρίζουν καν ότι ρισκάρουν καθημερινά ακόμα και τις ίδιες τις ζωές τους, ανοίγοντας τις βρύσες των σπιτιών τους για να πάρουν λίγο νερό.

«Η κατάσταση είναι απερίγραπτη» λέει στην εφημερίδα «Πατρίς» ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δάφνης κ. Παναγιώτης Καραδήμας.

«Στην γεώτρηση που υδροδοτεί τα ημιορεινά διαμερίσματα και οικισμούς του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης διεξάγεται καθημερινά ένα φεστιβάλ. Το φεστιβάλ του χορού των ποντικιών στο νερό που πίνουμε. Ακόμα και ο ίδιος ο τεχνικός που ήρθε να επισκευάσει τις βλάβες δεν πίστευε στα μάτια του όταν έβγαζε μέσα από τις σωλήνες ποντίκια σε αποσύνθεση. Στις βρύσες των σπιτιών μας καταλήγει θάνατος» καταλήγει.