Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών άφησε την περασμένη Πέμπτη ο παλαίμαχος δημοσιογράφος, Δημήτρης Δρουμπούκης.

Γεννήθηκε το 1937 στη Θεσσαλονίκη. Μετά το τέλος των γυμνασιακών του σπουδών, φοίτησε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Πολιτικών Σπουδών και μετά την απόκτηση του πτυχίου του, παρακολούθησε μαθήματα και στη Θεολογική Σχολή Αθηνών.

Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία την ξεκίνησε το 1961 στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», όπου θήτευσε ως ελεύθερος ρεπόρτερ έως το 1969, ενώ το 1970 εργάστηκε ως οικονομικός συντάκτης Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας στην εφημερίδα «ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ».

Μετά τη συνεργασία του με την εφημερίδα «ΑΘΗΝΑΪΚΗ» και τον «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΤΥΠΟ» ως δικαστικός ρεπόρτερ, ανέλαβε το 1974 τη Διεύθυνση της εβδομαδιαίας πολιτικής επιθεώρησης «ΕΠΤΑΗΜΕΡΟ» και τη Διεύθυνση Ενημέρωσης του Τμήματος Ειδήσεων της ΕΡΤ. Από το 1986 έως και το τέλος της καριέρας του εργάστηκε στο περιοδικό «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» και διετέλεσε αρχισυντάκτης της εκπομπής «Φωνή της Ελλάδος» στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, «ο Δημήτρης Δρουμπούκης υπήρξε σεμνός και αφοσιωμένος λειτουργός του Τύπου, ένας δημοσιογράφος που υπηρέτησε με συνέπεια και αγωνιστικότητα το λειτούργημά μας». Με την Ένωση να συλλυπείται τη σύζυγό του και την κόρη του Άννα-Μαρία.

Ο εκλιπόν κηδεύτηκε την Παρασκευή 6 Ιουλίου, σε στενό οικογενειακό κύκλο.