Ερώτημα προς το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου απέστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, προκειμένου να αποφανθεί αν θα τεθούν ή όχι σε αργία οι τρεις δικαστές που εμπλέκονται στο «κύκλωμα ακινήτων».

Σημειώνεται ότι η Εισαγγελία απήγγειλε αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα σε πάνω από 20 άτομα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται ένας πρόεδρος εφετών, μία εφέτης, ένας εισαγγελέας πρωτοδικών, ένας αρχιμανδρίτης, δικηγόροι, εφοριακοί, τραπεζικοί υπάλληλοι, δικαστικοί επιμελητές, καθώς και αστυνομικοί, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο φέρεται να έχει και ένας πολιτικός μηχανικός.

Μάλιστα, στις 31 Μαΐου 2012 συγκαλείται η Ολομέλεια των Εφετών προκειμένου να αποφασίσει εάν η υπόθεση θα ανατεθεί ή όχι σε εφέτη-ανακριτή. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την σοβαρότητα και το μέγεθος της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα μέλη του κυκλώματος φέρονται να συνέστησαν περισσότερες από 150 εικονικές εταιρείες, με αντικείμενο την αξιοποίηση ακινήτων, μέσω των οποίων παραπλανούσαν ιδιώτες, υποσχόμενοι ότι θα μεσολαβούσαν σε υποθέσεις πλειστηριασμών ώστε να αποφευχθούν οι κατασχέσεις, με αποτέλεσμα να χάνονται οι περιουσίες των θυμάτων τους.