Στον εορτασμό της ευρωπαϊκής νύχτας μουσείων, συμμετέχει το Ίδρυμα Θεοχαράκη με… ζωγραφική, μουσική, χορό, κινηματογράφο και θέατρο το προσεχές Σάββατο 19 του μηνός, από τις 6 το απόγευμα έως τις 3 τα ξημερώματα.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν στην τρέχουσα έκθεση «Χρίστος Καράς: Σύνοψη 1959-2012» και να συνομιλήσουν με τον καλλιτέχνη, ο οποίος εκείνο το βράδυ θα υπογράφει καταλόγους και μεταξοτυπίες της έκθεσης.

Παράλληλα, οι χορευτές της ομάδας Yelp θα αναπτύξουν κινητικές δράσεις στους χώρους της έκθεσης, εμπνευσμένοι από τον πίνακα του Χρ. Καρά «Σιωπηλός κόσμος έρημης ακρογιαλιάς». Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων.

Για τους νεότερους επισκέπτες, από 6 έως 12 ετών, και τους γονείς τους, πρόκειται να παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Ο κώδικας του κοντού δράκου», σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Τσιρίδη και κείμενο βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο.

Στις 9:30, o Λόλεκ (κατά κόσμον Γιάννης Αναγνωστάτος), από τους τραγουδοποιούς της νέας ελληνικής σκηνής, ερμηνεύει στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη τραγούδια από τα δύο του άλμπουμ «Alone» και «Αχινός», καθώς και διασκευές αγαπημένων του τραγουδιών.

Στον ίδιο χώρο, τέλος, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή μεταμεσονύχτια προβολή της ταινίας «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος», του Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Η προβολή πραγματοποιείται σε «συνομιλία» με τους πίνακες του Χρίστου Καρά, ζωγραφικά έργα που ξεκινούν από τις πρώτες ανεικονικές του κατακτήσεις, συνεχίζουν με τις δραματικές, εξπρεσιονιστικές συνθέσεις και καταλήγουν στις ενότητες του μαγικού ρεαλισμού, του υπερρεαλισμού και της «διαστημικής» ποίησης.