Με… αδιάβροχα θα πετάξουν την Καθαρά Δευτέρα τον χαρταετό οι κάτοικοι των περισσότερων περιοχών της χώρας. Από σήμερα το απόγευμα αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού. Την καλοκαιρία θα διαδεχθούν ισχυρές βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Την Καθαρά Δευτέρα τα φαινόμενα θα έχουν επεκταθεί σε όλη τη χώρα και θα αρχίσουν να εξασθενούν στα βόρεια από το απόγευμα και τα δυτικά από το βράδυ.

Όμως η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη πτώση, ενώ πολύ ισχυροί άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη, κάτι που θα διατηρηθεί και την Τρίτη.

Για σήμερα

Από το απόγευμα στα βόρεια θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες και στο ορεινά θα έχουμε χιονοπτώσεις.
Κατά την διάρκεια της νύχτας οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επεκταθούν νοτιότερα. Θα χιονίσει σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Για την Καθαρά Δευτέρα

Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το απόγευμα στα βόρεια και από το βράδυ στα δυτικά.

Στα δυτικά και βόρεια θα επικρατήσουν βοριάδες 7 με 8 και στο βόρειο αιγαίο 9 μποφόρ. Τη νύχτα σταδιακά οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα 8 με 9 μποφόρ και στις νοτιότερες περιοχές του Αιγαίου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από τα βόρεια προς τα νότια.