Στα… μαχαίρια βρίσκονται Χίος και Λέσβος για τα μόρια στις πανελλαδικές

Γονείς 11 μαθητών προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας


ΕΛΛΑΔΑ
17:38
20/11/2017
Στα… μαχαίρια βρίσκονται Χίος και Λέσβος για τα μόρια στις πανελλαδικές
2
loading

Στα… μαχαίρια βρίσκονται  Χίος και  Λέσβος με αφορμή την μοριοδότηση των μαθητών που έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις το περασμένο καλοκαίρι αμέσως μετά τον σεισμό 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που συγκλόνισε την περιοχή.

Γονείς 11 μαθητών της Χίου, που συμμετείχαν στις τελευταίες εισαγωγικές πανελλαδικές εξετάσεις, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς θεωρούν ότι η μοριοδότηση που αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας είναι προνομιακή και χαριστική για τους μαθητές της Λέσβου (εκτός αυτών από τη Βρίσα) έναντι των μαθητών της Χίου, κάτι που δεν μπορεί, υπογραμμίζουν, να δικαιολογηθεί σε καμία περίπτωση από τις περιστάσεις, ούτε συνδέεται με αξιολογικά κριτήρια.

Όπως αναφέρουν  στην προσφυγή τους, με την οποία στρέφονται κατά της υπουργικής απόφασης για τη μοριοδότηση, η διαφοροποίηση μεταξύ των μαθητών των δύο νησιών είναι αντισυνταγματική και  αντίθετη στην αρχή της ισότητας και της αξιοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι με την επίμαχη υπουργική απόφαση καθορίστηκε ειδικό καθεστώς ποσοστού επιπλέον του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ για τους υποψηφίους της Λέσβου, της  Χίου, των Οινουσών και των Ψαρών. Συγκεκριμένα, τα μόρια εισαγωγής των υποψηφίων των νήσων Χίου, Οινουσσών και Ψαρών  υπολογίζονται με συντελεστή 1,00 και  της Λέσβου με συντελεστή 1,20. Τέλος, τα μόρια εισαγωγής των υποψηφίων της κοινότητας Βρίσας Πολυχνίτου του Δήμου Λέσβου υπολογίζονται με συντελεστή 1,40.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar 1944-2107

  ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ,ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΑΛΜΑ
  == ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ = καθόλου παραξενο ολα ειναι στο προγραμμα
  της εθνικης απελευθερωτικής ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ τηε ελλαδος
  Προτινω μια προτομη στην ΟΜΟΝΟΙΑ

 2. avatar Antaios

  Είδηση θα ήταν αν μάλωναν η Λέσβος με την Μυτιλήνη!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει