Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα βρέθηκε το ποσοστό πληρότητας στα ξενοδοχεία της Αθήνας για το Νοέμβριο.Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων, αυτό είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε περισσότερα «λουκέτα» στον κλάδο.

Το τελευταίο διάστημα έχουν κλείσει 18 ξενοδοχεία σε όλη την Αθήνα.
Συγκεκριμένα, η πτώση κατά μέσο όρο τον προηγούμενο μήνα έφθασε σε ποσοστό 23,63% με τη μεγαλύτερη πτώση να καταγράφεται στα ξενοδοχεία τριών και δύο αστέρων με ποσοστό 35,20% (πληρότητα 38,40% έναντι 59,30% τον Νοέμβριο του 2010). Παρόμοια ποσοστά και για τα ξενοδοχεία των πέντε αστέρων με μείωση 11,8% (41,10% από 46,6% το 2010) και τα τεσσάρων αστέρων με πτώση 9,50% (51,80% από 57,30% το 2010).

Την κατάσταση είχε περιγράψει πρόσφατα με μελανά χρώματα, ο πρόεδρος του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Τσακίρης, ο οποίος τόνισε ότι ο αριθμός των ξενοδοχείων που θα βάλουν λουκέτα θα αυξηθούν, αν συνεχιστεί η υφιστάμενη κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας.