Όσο συρρικνώνεται ο χρόνος για την εξόφληση των λογαριασμών της ΔΕΗ, τόσο πληθαίνουν οι αντιδράσεις των καταναλωτών στην καταβολή του ειδικού τέλους της ΔΕΗ. Καθώς οι προθεσμίες των πρώτων λογαριασμών λήγουν και πλησιάζει η ώρα των διακοπών στην ηλεκτροδότηση, ο ένας δήμος μετά τον άλλον δηλώνουν συμπαράσταση στους πολίτες που δεν θέλουν, ή κυρίως που δεν μπορούν, να πληρώσουν.

Όλοι οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας, πολλά σωματεία, εργατικά κέντρα, συνελεύσεις γειτονιών τάσσονται κατά του λεγόμενου «χαρατσιού» της ΔΕΗ. Μαζικές προσφυγές στα διοικητικά δικαστήρια, ασφαλιστικά μέτρα στο Ειρηνοδικείο, εξώδικα στη ΔΕΗ κατατίθενται καθημερινά και ταυτόχρονα ομάδες καταναλωτών προχωρούν σε παρεμβάσεις, διαμαρτυρίες και αποκλεισμούς γραφείων της Επιχείρησης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, πάντως, δεσμεύθηκε έπειτα από συνάντηση με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, πως θα προβεί σε νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση όλων των προβλημάτων, τα οποία έχουν ανακύψει κατά την εφαρμογή του νόμου.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, οι διακοπές θα αρχίσουν από τις 29 Νοεμβρίου σε αυτούς που έλαβαν πρώτοι τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς, μιας και υπάρχει παράταση 20 ημερών από τη λήξη της πληρωμής.