Ένα βήμα περαιτέρω στην κατεύθυνση της αξιοποίησης της περιουσίας της έκανε η Εκκλησία της Ελλάδος, καθώς δημοσιοποίησε στο διαδίκτυο λίστα «αγγελιών» με όλα τα αμίσθωτα ακίνητά της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», η λίστα περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία, όπως την ακριβή διεύθυνση, τα τετραγωνικά μέτρα, τον τύπο του ακινήτου καθώς και την τιμή ενοικίασης, και αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών.

Τα ακίνητα χωρίζονται στις δύο κύριες κατηγορίες της επαγγελματικής στέγης και των κατοικιών και βρίσκονται, κυρίως, στην Αθήνα, στον Πειραιά, στη Βουλιαγμένη και τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, στο «σφυρί» βγαίνουν 44 ακίνητα στη Θεσσαλονίκη και 33 στην Αθήνα, δίχως ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό να περιλαμβάνονται τα πιο «τσουχτερών» μισθωμάτων ακίνητα της Βουλιαγμένης.

Όπως προκύπτει από τη λίστα, τα ακίνητα που διατίθενται προς ενοικίαση στη συμπρωτεύουσα ξεκινούν από τα 40 τετραγωνικά μέτρα και την τιμή των 355 ευρώ, με τα μισθώματα να «αγγίζουν» όμως τα 3.400 ευρώ. Η Εκκλησία καλεί παράλληλα τους ενδιαφερομένους για την ενοικίαση ενός ολόκληρου κτιρίου 3.100 τ.μ, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βαλαωρίτου και Ορφανίδου, για το οποίο όμως δεν αναγράφεται τιμή.

Όσον αφορά την Αθήνα, το μεγαλύτερο κόστος ενοικίασης απαντάται στα γραφεία ισογείου επί της Συγγρού 170, έκτασης 356 τ.μ., που διατίθενται προς 4.635 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα ακίνητα βρίσκονται διαμερίσματα, γραφεία, καταστήματα και αποθήκες, που σε κάποιες περιπτώσεις συνοδεύονται και από χώρο στάθμευσης.

Η δραστηριοποίηση αυτή στον τομέα του real estate ερμηνεύεται από πολλούς ως «άνοιγμα» προς κάθε ενδιαφερόμενο, με σκοπό να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις που έχει η οικονομική κρίση και στα ταμεία της Εκκλησίας.