Την περιοχή της Λίμνης Ευβοίας επισκέφτηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης, χθες, προκειμένου να διαπιστώσει τη μεγάλη καταστροφή που προκλήθηκε από την πυρκαγιά των τελευταίων ημερών. Εκεί τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Λίμνης – Μαντουδίου – Αγία Άννας, Χρήστος Καλυβιώτης, με τον οποίο μετέβησαν στην περιοχή του καμένου δάσους από τη Λίμνη μέχρι την περιοχή της Ιεράς Μονής Γαλατάκη.

Ο κ. Τσιρώνης συμμετείχε σε έκτακτη σύσκεψη στο κτίριο «ΜΕΛΑ» της Λίμνης, όπου πραγματοποιήθηκε ευρεία συνάντηση για την αντιμετώπιση του φαινομένου της πυρκαγιάς αλλά και την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν, παρουσία εκπροσώπων από τοπικούς φορείς, ρητινοκαλλιεργητές, δασεργάτες, αγρότες, κτηνοτρόφους και στελέχη συλλόγων. Από τις Δημόσιες Υπηρεσίες συμμετείχαν οι αρμόδιες Δασικές Υπηρεσίες, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Αστυνομία και το Λιμεναρχείο. Στη συζήτηση παρευρέθηκαν, επίσης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Αναστάσιος Πρατσόλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Λίμνης – Μαντουδίου – Αγία Άννας, Χ. Καλυβιώτης και ο Διευθυντής Δασικών Έργων και Υποδομών του ΥΠΕΝ, Δημήτριος Ντινόκας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τόνισε ότι ο ρόλος του υπουργείου είναι να στηρίξει μέτρα και πολιτικές για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και την κατασκευή των απαραίτητων έργων αντιδιαβρωτικής προστασίας του εδάφους: «Στις προτεραιότητες μας είναι να στηριχθούν οι ρητινοκαλλιεργητές και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής». Σαν άμεσο μέτρο αποφασίστηκε σε συνεργασία με το δασαρχείο Λίμνης να εξευρεθούν νέες εκτάσεις για ρητίνευση και βοσκή των κτηνοτροφικών ζώων. Ο κ. Τσιρώνης διαβεβαίωσε ότι τα καμένα δένδρα θα δοθούν για υλοτομία στους δασικούς συνεταιρισμούς και τα ξύλα θα δοθούν για ατομικές ανάγκες των κατοίκων. Επίσης, οι δασικοί συνεταιρισμοί θα αναλάβουν την κατασκευή των έργων αντιδιαβρωτικής- αντιπλημμυρικής προστασίας. Τόνισε, δε, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία των στόχων είναι να ενώσουν τις δυνάμεις όλα τα συναρμόδια Υπουργεία.