Με βασικό αίτημα την παραμονή όλων των ειδικοτήτων του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά και τη διατήρηση των προϋποθέσεων για το επίδομα ανεργίας των εποχικών υπαλλήλων οι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού εξήγγειλαν 24ωρη απεργία την Τρίτη 23 του μήνα, εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Στο πλαίσιο της απεργίας προγραμματίζουν και συγκέντρωση στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ο πρόεδρος τηςΟμοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων Παναγιώτης Προύτζος.έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην έκταση της ανασφάλιστης εργασίας και κατήγγειλε ότι από τους 550.000 εργαζομένους στον κλάδο, υπάρχουν 130.000 ανασφάλιστοι, στον τομέα του επισιτισμού και 98.000 στον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Η απεργία της 23ης Αυγούστου θεωρείται προειδοποιητική, ενώ η Διοίκηση της Ομοσπονδίας έχει αποφασίσει και δεύτερη εικοσιτετράωρη, την ημερομηνία της οποίας θα ορίσει, εν καιρώ, το Εκτελεστικό Συμβούλιο, ανάλογα με την τελική έκβαση των διαβουλεύσεων με το Υπουργείο Εργασίας.

Η διαβούλευση για τη νέα λίστα με τα Βαρέα και Ανθυγιεινά θα διαρκέσει, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εργασίας, έως το τέλος Αυγούστου και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.