Σε ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό για την ανάθεση σε ιδιώτη εργολάβο της αποκομιδής απορριμμάτων και της μεταφοράς τους στον ΧΥΤΑ της Μαυροράχης θα προχωρήσει ο δήμος Χαλκηδόνας, μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η σύμβαση που θα υπογραφεί θα έχει διάρκεια μέχρι το τέλος του 2011, ενώ εγκρίθηκε πίστωση ύψους 442.395 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, ο δήμος προχώρησε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, επικαλούμενος έλλειψη προσωπικού και τη λήξη της μίσθωσης οχημάτων στην απευθείας ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων στις δημοτικές ενότητες Κουφαλίων και Αγίου Αθανασίου στην εταιρία «Ελληνική Ανακύκλωση ΑΕΒΕ». Η σύμβαση αφορά το διάστημα από 16 Αυγούστου έως 15 Οκτωβρίου και εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 152.550 ευρώ.

Αντιδράσεις εν τω μεταξύ προκαλεί η απόφαση του δήμου Λαγκαδά να προκηρύξει τον Σεπτέμβριο διαγωνισμό για την ανάθεση της αποκομιδής σε ιδιώτη.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ με ανακοίνωση της κάλεσε τον δήμαρχο Λαγκαδά να ανακαλέσει και προσθέτει ότι η επιλογή αυτή έχει στόχο την υπηρέτηση των επιχειρηματικών -εργολαβικών συμφερόντων και την κατάργηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης.